Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

VV Nieuw Buinen slaat zonnestroom op in batterijsysteem

NOC*NSF09 sep. 2020

Voetbalvereniging Nieuw Buinen wil zonnestroom in een batterijsysteem opslaan en kan nu eindelijk de zonnepanelen laten plaatsen. De club heeft namelijk een manier gevonden om zelf de energie uit de zonnepanelen op te slaan: in een batterijsysteem van iwell. De club werkt deze oplossing financieel uit om ‘voor akkoord’ aan de leden voor te leggen.

Het plan van VV Nieuw Buinen is om overdag de via zonnepanelen opgewekte energie in het batterijsysteem op te slaan. ’s Avonds kan de vereniging deze energie dan weer gebruiken voor bijvoorbeeld de verlichting van de velden. Met het batterijsysteem van iwell is de club minder afhankelijk van netstroom. Ook dient het systeem als een buffer die zowel de zonne- als verbruikspieken kan opvangen.

Onvoldoende capaciteit

De vereniging uit Buinen heeft al langere tijd een plan klaarliggen om te verduurzamen. De club wil graag 246 zonnepanelen laten plaatsen, maar de uitvoering hiervan bleek een probleem vanwege onvoldoende capaciteit op het bestaande elektriciteitsnet van Enexis. Gelukkig is dat probleem nu opgelost, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra. “VV Nieuw Buinen kan nu haar plan uitvoeren. De club was een tijd lang het voorbeeld van het probleem, maar is nu het voorbeeld van de oplossing.”

Wensen van de club

De mogelijke oplossingen varieerden van waterstofproductie tot het uiteindelijk gekozen batterijsysteem. Deze paste dan ook het beste bij de wensen van de club. De provincie Drenthe gaat aan het einde van dit jaar kijken of er met dit systeem ook andere aansluitproblemen zijn op te lossen.


NOC*NSF 09 sep. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: