Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportakkoord Amsterdam getekend: gratis trainingen voor beter sportklimaat

NOC*NSF23 sep. 2020

De gemeente Amsterdam wil de komende jaren een beter sportklimaat gaan realiseren. Om dit te bereiken, biedt Amsterdam trainers en sportleiders de komende jaren trainingen aan. Middels deze trainingen laten zij zich bijspijkeren op het gebied van onder meer sportpedagogiek, trainingsbegeleiding en het opvangen van signalen van racisme en discriminatie. Zo moet een open cultuur gecreëerd worden, waarin iedereen zich welkom voelt.

De trainingen zijn een onderdeel van het Amsterdamse Sportakkoord. Dit Sportakkoord is een samenwerking met onder andere de KNVB, de KNGU en NOC*NSF. De ondertekening hiervan vond plaats op 18 september en was te volgen via een live-uitzending van de aftrap van de Amsterdamse Sportweek. “Alle Amsterdammers moeten onbezorgd en met plezier kunnen sporten”, stelt sportwethouder Simone Kukenheim. Volgens haar is het daarom van belang te investeren in de kwaliteiten van trainers en leiders.

Toegankelijk

“Sporten bij een sportclub is niet alleen goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Sport speelt ook een rol bij het voorkomen en bestrijden van problemen, zoals bijvoorbeeld bij crimineel gedrag, maar ook bij eenzaamheid”, aldus Kukenheim. Amsterdam gaat de trainingen en workshops kosteloos aanbieden én online beschikbaar maken. Zo is het volgen van de trainingen een stuk toegankelijker voor de coaches. De gemeente gaat sportclubs ook helpen bij het creëren van een beter sportklimaat in Amsterdam waarin iedereen zich welkom voelt.

Academie voor Sportkader

De trainingen van de gemeente Amsterdam om het sportklimaat te verbeteren, sluiten aan bij de Academie voor Sportkader (ASK), onderdeel van de unit Sportontwikkeling bij NOC*NSF. In 2006 werd de ASK voor en door sportbonden opgericht, omdat er door de professionalisering van sport een grotere behoefte ontstond aan beter en meer opgeleid sporttechnisch, bestuurlijk en arbitraal kader. Hier vind je de trainingen en workshops die het ASK aanbiedt voor trainers en coaches.


NOC*NSF 23 sep. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: