Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

SC 't Gooi: "We groeien als club in alle opzichten"

NOC*NSF30 sep. 2020

In het kader van de verenigingsondersteuning in de gemeente Hilversum was SC 't Gooi één van de clubs, die geïnspireerd door de eerste bijeenkomst, zich meteen met een hulpvraag aanmeldde. Olga Lundgren was er vanaf het begin bij betrokken en is heel enthousiast over wat het de club tot nu toe al heeft opgeleverd. "En we zijn er nog lang niet klaar mee!"

Olga Lundgren is bij SC 't Gooi mede verantwoordelijk voor de voetbalinhoudelijke zaken, naast ontwikkeling meisjes- en vrouwenvoetbal. Zij woonde de informatiebijeenkomst van de gemeente in juli 2019 bij. "Inspirerend was het zeker, zowel de bijdrage van Minke Booij als van de wethouder Floris Voorink gaven ons het gevoel dat we als club echt iets toe kunnen voegen... En als je daar dan hulp bij kunt krijgen, dan gaat het allemaal nóg beter."

Kruisbestuiving

SC 't Gooi diende een ondersteuningsaanvraag in. "Onze hulpvraag  was vrij ruim geformuleerd: we willen groeien als club, en daarvoor willen we werken aan ledenwerving, aan het daarbij behorende kader en aandacht schenken aan ledenbinding." De aanvraag werd gehonoreerd en in oktober 2019 vond er een 'spiegelavond' voor, waarbij een vertegenwoordiging van de club en enkele ondersteuners samen aan de slag ging met vragen als: waar staan we als club? Wat doen we goed? en Wat kan beter? Lundgren is enthousiast over het resultaat daarvan: "Er was echt sprake van een kruisbestuiving, ik vond het een mooie avond. Door dieper in te gaan op de vragen kwamen er een aantal speerpunten naar voren, waar we vervolgens mee aan de slag zijn gegaan."

Speerpunt jeugd

Eén van die speerpunten was de werving van nieuwe jeugdleden. "Daar komt best veel bij kijken. Natuurlijk, door een goede aanwas van nieuwe jeugdleden creëer je stabiliteit binnen je vereniging. Maar je moet dan wel je kader, de jeugdtrainers en de begeleiding daarvan, op orde hebben. Dat je de kinderen goed kan begeleiden, zodat ze met veel plezier kunnen voetballen en zich kunnen ontwikkelen. Kind centraal! En ook aan de communicatie moet je aandacht besteden. Want we vinden een saamhorigheidsgevoel heel belangrijk binnen onze club."

Corona

En toen kwam corona... In eerste instantie gingen de deuren en hekken bij SC 't Gooi dicht, net als bij alle sportclubs in Nederland. "Maar achter de schermen werkten we onze plannen wel verder uit, en we waren ook één van de eerste clubs, die haar trainingen weer oppakte, toen dat weer mocht. En samen met onze procesbegeleider Reggy Schutte zijn we nu bezig met het ledenwervingstraject. En dat loopt geweldig! Toen we onze trainingen weer oppakten, hebben we deze ook opengesteld voor niet-leden, inmiddels hebben we ongeveer 100 leden erbij! Uiteraard vergt dat ook veel aandacht om voldoende trainers te werven en te begeleiden." In februari heeft de club met dat doel al een hoofd jeugdopleiding aangesteld. En wordt er samengewerkt met CIOS Amersfoort en ROC Hilversum, om stagiaires bij de club te betrekken.

Samenwerking

De samenwerkingsmogelijkheden van SC 't Gooi zijn sowieso door corona flink gegroeid. "Sinds we weer kunnen sporten werken we samen met de sportschool Van Hellemond Sport, die naast ons ligt. Onze leden mogen daar gratis sporten nu, en in de begintijd gebruikte Van Hellemond Sport onze velden voor hun sportaanbod. Mooi, om zo'n extraatje aan je leden aan te kunnen bieden!"

Trots

Lundgren is maar al te trots op haar club: "We zijn écht een bijzondere club. We hebben veel meisjes en vrouwen als leden. Daarmee hebben we toch een bepaalde positie in als club het land. We nemen ook deel met de hele club aan een ontwikkeltraject van de KNVB. Daar zijn we één van de uitgekozen clubs voor het ING-project meisjes- en vrouwenvoetbal. Met dit ondersteuningstraject vanuit de gemeente Hilversum kunnen we ons nóg meer focussen. Er zijn allerlei nieuwe mensen opgestaan, we hebben een heel plezierige cultuur binnen de club. En als je ziet dat je dan zó'n grote aantrekkingskracht hebt, dan kun je toch alleen maar trots daarop zijn en het nóg beter willen doen?"


NOC*NSF 30 sep. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: