Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vitaliteitsfonds voor clubs in Steenwijkerland

NOC*NSF19 aug. 2020

Door de coronacrisis zijn veel evenementen afgelast, waaronder sportwedstrijden. De organisatoren kunnen rekenen op een helpende hand van de gemeente Steenwijkerland, aldus wethouder Trijn Jongman. “Als zij de uitgaven kunnen verantwoorden, vordert de gemeente niets terug.”

Eén van de stappen die de gemeente zet om de clubs te helpen, is de oprichting van een Vitaliteitsfonds. Dit is een noodfonds dat in principe tot 1 maart 2021 geopend blijft. Daarna maakt de gemeente de balans op, afhankelijk van het budget en de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Onder meer gedupeerde clubs kunnen zich bij het Vitaliteitsfonds melden.

In de knel

“De hulp is bedoeld voor organisaties die doorgaans niet voor subsidie bij ons aankloppen”, zegt Jongman. “Maar sportclubs bijvoorbeeld missen in deze tijd veel toernooigeld en inkomsten uit de kantine. Die clubs kunnen lelijk in de knel komen en de gemeente wil hen daar uit houden.” Het gemeentebestuur van Steenwijkerland heeft de gemeenteraad gevraagd om 500.000 euro beschikbaar te stellen voor het fonds.

Realistisch en creatief

Er geldt in principe geen maximaal bedrag voor de aanvraag van een bijdrage uit dit Vitaliteitsfonds, maar aan een subsidie zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet een sportclub kunnen aantonen welke inspanningen zijn verricht om de financiële gevolgen van de coronacrisis te verminderen. De gemeente houdt bij het bepalen van de hoogte van de bijdrage rekening met de eigen verantwoordelijkheid. “Wij vragen verenigingen om ook zelf waar mogelijk te bezuinigen. Wees dus realistisch maar ook creatief”, zo geeft Jongman mee aan de clubs.

Meer informatie

Meer informatie over het Vitaliteitsfonds van de gemeente Steenwijkerland vind je op hun website.


NOC*NSF 19 aug. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: