Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Handbalvereniging Zaanstreek kiest voor dakisolatie en zonnepanelen

NOC*NSF21 aug. 2020

Handbalvereniging Zaanstreek heeft een mooi clubhuis in eigendom. Daarvan hebben zij nu, met ondersteuning van het BNG Duurzaamheidsfonds, een energiebesparende investering gedaan: het dak is vernieuwd, geïsoleerd en er zijn zonnepanelen op aangebracht. Voorzitter Ronald van Lienen is met recht trots op het project.

Handbalvereniging Zaanstreek bestaat sinds 1962. De leden spelen zowel recreatief als competitief op een sportpark in Zaandam. De vereniging huurt daar van de gemeente twee velden, die voorzien zijn van ledverlichting. Van het goed onderhouden clubhuis werden in 2014 de kleedkamers gerenoveerd. Ronald van Lienen is al sinds vele jaren bestuurslid bij de club en sinds vier jaar voorzitter. "Onze club heeft een sociaal karakter: naast het spelen van handbal organiseert onze activiteitencommissie diverse evenementen voor nóg meer plezier, zoals Pinkstertoernooien, Halloweenfeesten en feestavonden."

Energie zelf duurzaam opwekken

De handbalvereniging wil de accommodatie verduurzamen door het dak van het clubhuis te vernieuwen, te isoleren en er zonnepanelen op te plaatsen. Na het aanbrengen van de isolatie hoeft de vereniging minder te stoken. Met de zonnepanelen kunnen zij hun energiebehoefte grotendeels zelf duurzaam opwekken. Van Lienen: "We doen mee aan een initiatief vanuit de gemeente en NOC*NSF voor verduurzaming van sportaccommodaties. Ik ben in contact gekomen met greenleisures om te kijken naar mogelijkheden. Er bleek een aantal subsidiemogelijkheden te zijn, wat het interessant maakte voor ons om er serieus naar te gaan kijken."

Enthousiasme

"Via onze sponsor ENGIE kwamen we in contact met een leverancier van zonnepanelen. En ook mede door hun enthousiasme over ons project ging het allemaal erg snel. Daarna hebben we contact gezocht met Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) om daar de mogelijkheden van financiering te bespreken. Na een gesprek met hen kregen we al snel het gevoel dat het allemaal kon lukken. Zij kwamen ook met de optie om bij het BNG Duurzaamheidsfonds de lening af sluiten."

Trots op de accommodatie

"Ik ben erg trots dat we beschikken over een hele mooie accommodatie, waarin onze leden met plezier kunnen handballen en overige activiteiten kunnen doen. Het is fijn om te zien dat de leden met plezier naar de club komen, iets wat in deze tijd nog duidelijker zichtbaar is."

Toekomstdroom

Plannen voor de toekomst liggen wat Van Lienen betreft nu meer op het sportieve gebied. "We willen proberen om in onze regio meer bekendheid te krijgen. En een van mij dromen is altijd nog om een eigen sporthal voor de vereniging te bouwen, zodat we voldoende kunnen trainen tijdens het zaalseizoen en niet worden afgescheept met een paar uurtjes."

BNG Duurzaamheidsfonds

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten zij aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. 


NOC*NSF 21 aug. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: