Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

SV De Meer heeft vernieuwde en duurzame kleedkamers

NOC*NSF31 jul 2020

Sportvereniging De Meer uit Amsterdam wilde haar 45 jaar oude kleedkamers renoveren. Met ondersteuning van het BNG Duurzaamheidsfonds lukte dat, en met de duurzame installaties en ledverlichting is het ook nog eens goed voor de portemonnee van de club.

Sportvereniging De Meer is een Amsterdamse voetbalvereniging die sinds 1918 bestaat. Met 25 jeugdteams en 22 seniorenteams (waarvan 4 damesteams) is het voor elke leeftijdsgroep mogelijk om er te voetballen. Dat kan recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. De voetbalvereniging is gevestigd op een sportpark en huurt daar drie kunstgrasvelden en één natuurgrasveld van de gemeente Amsterdam. Het clubhuis en de kleedkamers zijn in eigendom van de vereniging.

Ingmar Vlieger is bestuurslid bij SV De Meer en is uiterst tevreden over het resultaat: "Onze omkleedruimtes waren aan toe aan een renovatie. Ze worden omgetoverd tot veertien nieuwe, grotere kleedkamers met ledverlichting, modern sanitair en energiezuinige douches. Financiering komt deels van ons zelf, de gemeente (1/3 regeling) en het rijk. Wij hadden zelf al gespaard voor de verbouwing maar door een tijdelijke contributieverhoging hebben we nog meer eigen middelen weten te genereren. De financieringsaanvraag bij het BNG Duurzaamheidsfonds is prima verlopen. Snel, praktisch en volledig conform de toezeggingen en informatie op de website."

Enquête

Hoe heeft de club het renovatieproces  aangepakt? Vlieger: "We hebben in een enquête onze leden eerst gevraagd wat ze belangrijk vonden binnen de club, wat ze veranderd wilden zien en wat vooral niet. Hieruit kwamen duidelijke keuzes. De kantine moest vooral zo blijven! We hebben een aantal verschillende bouwopties uit laten werken en deze zijn aan de leden voorgelegd. De leden hebben uiteindelijk gekozen uit 2 opties die bouwtechnisch en financieel haalbaar waren. Nadat deze keuze was gemaakt hebben we enkele aannemers benaderd om een offerte te maken. In januari 2019 hebben we de verschillende subsidies aangevraagd en pas uiteindelijk eind mei 2019 (in plaats van maart/april), toen subsidies definitief waren toegekend, is de opdracht aan de aannemer formeel gegeven. Door deze vertraging in de subsidie verstrekking is de bouw (veel) later begonnen en daardoor ook (veel) langer doorgelopen dan de eerste planning (klaar november/december 2019). De bouw is uiteindelijk in april/mei 2020 opgeleverd maar het resultaat mag er zijn! Veertien kleedkamers verdeeld over twee verdiepingen, nieuwe sanitaire voorzieningen, nieuwe voorzieningen voor de verzorgers en scheidsrechters en tot slot een volledig nieuwe bijkeuken waar we door de nieuwe omvang ook kelderbier hebben geïnstalleerd.

Betrokkenheid

Vlieger is trots op het resultaat. "Ik ben het meest trots op onze bestuursleden die met creatief denken en ongelofelijk hard werken dit mogelijk hebben gemaakt. Speciale vermelding voor Naomi Felder, onze secretaris, die naast haar normale bestuurstaken de hele bouw begeleid heeft. We kijken als club nu vol vertrouwen naar de toekomst. Onze Zondag 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse en er is ook een nieuwe technisch jeugd coördinator begonnen. Wij willen nog meer structuur in onze jeugdafdeling aanbrengen, zorgen dat deze kan groeien en uiteindelijk zorgt voor de broodnodige doorstroming naar de selectieteams op zaterdag of zondag. Handhaving in de 2e klasse is volgend jaar het devies. De Meer is een vereniging die bekend staat om de sfeer en daarom is het belangrijk dat er in alle teams ook jongens en meiden 'van de club' spelen. Daarom is doorstroom belangrijk. Deze mensen blijven betrokken bij de club en kunnen ook weer helpen bij alle vrijwilligers taken die er zijn."

Bijdrage aan een duurzamere wereld

De nieuwe kleedkamers met ledverlichting, modern sanitair en energiezuinige douches. Dat zou moeten leiden tot minder stookkosten en dus een lagere energierekening. Duurzaam én goed voor de portemonnee van de vereniging.
Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten zij naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.


NOC*NSF 31 jul 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: