Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rookverbod op e-sigaretten geldt ook voor sportclubs

NOC*NSF29 jul. 2020

Sinds 1 juli 2020 geldt het rookverbod niet meer voor alleen de reguliere sigaretten, maar ook voor e-sigaretten. Ook die veroorzaken immers gezondheidsschade en kunnen een opstapje vormen voor het gebruik van echte sigaretten. Dit is van toepassing op alle plekken waar al een rookverbod van kracht is, zoals cafés, restaurants en openbare gebouwen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis maakte in november 2018 al bekend dat er een rookverbod werd ingesteld voor sportclubs en instellingen als scholen en kinderopvangcentra. “Roken in een restaurant voelt inmiddels aan als iets van heel lang geleden”, legt hij uit. “Wij moeten gezondheidsschade voorkomen en het goede voorbeeld te geven aan jongeren. Daarom is het hoog tijd dat we ook het roken van e-sigaretten in onder meer de horeca verbieden. Deze maatregel draagt bij aan het makkelijker stoppen met roken en helpt om minder snel te beginnen.”

Steun voor rookverbod

Esther Croes, arts bij het Trimbos-instituut, steunt het rookverbod. “Jongeren zijn zich vaak minder of helemaal niet bewust van de schadelijke effecten van het inhaleren van verhitte vloeistoffen. Wij zijn dus blij met dit rookverbod voor e-sigaretten.” Ook in de rest van Nederland bestaat een groot draagvlak voor het rookverbod: zeventig procent geeft aan het verbod op e-sigaretten een goede zaak te vinden.


NOC*NSF 29 jul. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: