Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Clubkompas is dit jaar gratis!

NOC*NSF13 jul. 2020

Iedere sportclub ervaart de gevolgen van de coronacrisis. Wedstrijden en trainingen werden afgelast, accommodaties bleven leeg en ook sponsors maakten een lastige tijd door. Omdat alles ineens anders is dan we gewend zijn, is het lastig om inzicht te houden in de financiële positie van je vereniging. Het online programma Clubkompas is een handig instrument om je daarbij te helpen.

Clubkompas biedt een scan die snel en overzichtelijk inzicht biedt in de financiële situatie van je vereniging. Op basis van deze scan kun je snel zien of de club in geldnood komt. Zo kun je bepalen van welke overheidsmaatregelen je het best gebruik kunt maken.

Gratis cashflowscan

Vanwege de impact van het coronavirus hebben verenigingen nu nóg meer behoefte aan financieel inzicht. Want hoe lang kan een club zonder kantine-inkomsten? En hoeveel sponsors zijn er al afgehaakt? Theo Geldens, sportwethouder van Valkenswaard, werd enthousiast toen hij las over de gratis cashflowscan van Clubkompas. “Sportclubs hebben doorgaans goed financieel inzicht, maar dat is in deze tijd een stuk lastiger. Het is mooi dat de clubs het programma in 2020 zelfs gratis mogen gebruiken. Het bestuur kan via Clubkompas ook gebruik maken van overheidssteun als die voor hen beschikbaar is.”

Onervaren penningmeesters

Verschillende clubs hebben het programma inmiddels geprobeerd. De reacties zijn positief, ook van NUVOC-penningmeester Willem Baas. “Clubkompas is intuïtief en handig voor ervaren, maar ook voor minder ervaren penningmeesters.” Ook Pieter van den Eertwegh, penningmeester bij BC Eersel, vindt Clubkompas een uitkomst. “Ik ga via Clubkompas ook de begroting voor de club maken. Volgens mij kunnen ook niet-financiële personen hier zo mee aan de slag.”

Financiële gezondheid

Op deze pagina kun je een gratis account aanmaken bij Clubkompas. Vervolgens moet je de beginstatus van de financiële situatie en de relevantie inkomsten en uitgaven van de vereniging aangeven. Door deze financiële data in te voeren, creëer je een realistisch en overzichtelijk beeld van de financiële gezondheid van je club!


NOC*NSF 13 jul. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: