Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Subsidieregeling led-verlichting bij Noord-Hollandse sportclubs

NOC*NSF05 jun. 2020

Noord-Holland stelt een nieuwe subsidieregeling in voor de led-verlichting bij de sportclubs. Zo hoopt de provincie een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van sportaccommodaties. Deze ondersteuning sluit aan bij het nieuwe sportbeleid van Noord-Holland.

Met ingang van januari 2021 kunnen sportclubs tot maximaal 10 duizend euro subsidie aanvragen voor kleine fysieke besparingsmaatregelen, zoals het aanschaffen van led-verlichting. Op termijn kunnen verenigingen hier besparingen mee realiseren.

Uitleg in sessies

Om sportverenigingen goed in te lichten over de nieuwe subsidieregeling en de verduurzaming van accommodaties, organiseert Noord-Holland in samenwerking met Sportservice Noord-Holland kennissessies. Ook zetten de provincie en de Sportservice in op een aantal challenges, waarmee zij diverse thema’s onder de aandacht willen brengen bij de clubs.

Bijkomen van de coronacrisis

Omdat veel sportverenigingen door de coronacrisis te maken hebben gekregen met een inkomstenverlies en soms zelfs met het verlies van leden of vrijwilligers, zullen de kennissessies en challenges pas georganiseerd worden wanneer de clubs daaraan toe zijn. Omdat de nieuwe subsidieregeling de verenigingen juist zou kunnen helpen om tot een structurele kostenbesparing te komen, gaat de regeling wel volgens de oorspronkelijke planning in januari 2020 in.


NOC*NSF 05 jun. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: