Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rabobank ondersteunt clubs met drive-thru

NOC*NSF10 jun. 2020

Begin april stelde de Rabobank een Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven beschikbaar om de gevolgen van de coronacrisis wat te verzachten. Sinds de opstart van dit Fonds deden veel verenigingen een aanvraag bij de bank, waarna op 27 mei de drive-thru actie stond gepland: clubbestuurders konden met hun auto langskomen en een cheque ophalen.

Door de vele aanvragen voor een cheque en het beschikbare budget van € 50.000,- per lokale Rabobankvestiging, moest de beoordelingscommissie een zorgvuldige en eerlijke afweging maken van elk verzoek. “Wij zijn blij dat clubs zich bij ons hebben gemeld voor steun en dat wij, samen met onze ledenraad, de verenigingen die het echt nodig hebben een steuntje in de rug kunnen geven”, stelt directievoorzitter Harry Nieuwenhuizen. Op Texel hebben alle 10 verenigingen hun cheque opgehaald en in Den Helder zijn 42 van de 51 verenigingen langs geweest. “Samen met Rabobanken Kop van Noord-Holland, West-Friesland, Alkmaar e.o., Zaanstreek en Waterland en Omstreken hebben we met dit Fonds 200 organisaties ondersteund.”

Verschillende soorten aanvragen

In de kop van Noord-Holland waren meerdere verschillende activiteiten gepland. Toernooien en wedstrijden van sportverenigingen die niet door konden gaan, bijvoorbeeld. Daardoor lopen de sportverenigingen veel inkomsten mis en worden zij financieel hard geraakt door de coronacrisis. Het rond krijgen van begrotingen staat nu op de tocht en zelfs continuïteitszorgen steken de kop op. De Rabobank en haar ledenraad zijn blij dat zij de verenigingen die het echt nodig hebben, ondersteuning hebben kunnen bieden. “We hopen dat ze allemaal deze corona tijd overleven en de draad snel weer kunnen oppakken. Gelukkig is dat bij een aantal sportverenigingen al het geval”, aldus Nieuwenhuizen.

Rabo ClubSupport

Door de coronacrisis en de gevolgen die dit heeft voor verenigingen, start de jaarlijkse Rabo ClubSupport in 2020 na de zomerperiode. Vanaf begin september kunnen verenigingen zich een maand lang inschrijven voor de campagne, waarbij de Rabobank een deel van haar winst doneert aan verenigingen door heel het land.


NOC*NSF 10 jun. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: