Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Actief blijven in de zomervakantie: doet jouw club ook mee?

NOC*NSF12 jun. 2020

Na de lange periode waarin veel sportclubs geen of slechts heel weinig activiteiten konden organiseren voor hun leden, staat nu de zomervakantie voor de deur. Met de vraag aan jou als club: wat gaan jullie doen deze zomer? Er zijn tal van mogelijkheden!

Het wordt dit jaar een andere zomervakantie dan in het verleden. Veel mensen gaan bijvoorbeeld niet op vakantie. En als de stap voor stap versoepelingen van de coronamaatregelen zo doorgaan, dan zouden heel veel leden - en ook niet-leden - waarschijnlijk heel blij zijn met een sportaanbod in die periode. En dat is belangrijk, want de cijfers van sportdeelname zijn schrikbarend gedaald in de afgelopen maanden!

Initiatieven

De eerste aanzetten daartoe zijn al op veel plekken te vinden. Zo heeft het korfbalverbond al een hele webpagina klaar staan, waar korfbalverenigingen inspiratie op kunnen doen. Daar zit bijvoorbeeld een 'Vrienden- en vriendinnentraining' en een 'This is Korfbal Tour' bij.

Ook in veel gemeenten heeft het lokale sportbedrijf het initiatief genomen om verenigingen te ondersteunen om in de zomervakantie hun deuren open te houden. In Apeldoorn heeft de Sportraad een inventarisatie-enquête op de site gezet. Verenigingen die meedoen, kunnen dan rekenen op ondersteuning, hun activiteiten worden mee ingepland in een compleet zomerprogramma. En als er bij de voorbereidingen obstakels blijken, dan proberen zij de clubs daarbij te helpen.

Ook in Nieuwegein probeert Sport ID de verenigingen te ondersteunen om in een gezamenlijk programma veel verenigingen te laten meedoen.

Wat levert het op?

Voor veel clubs is het normaal gesproken gedurende de zomermaanden moeilijk om hun activiteiten voort te zetten, omdat de vrijwilligers op vakantie zijn. Daarom sluiten zij dan hun deuren. Maar dit jaar zou het best wel zo kunnen zijn, dat veel vrijwilligers toch beschikbaar blijven. En als de club dan meedoet aan een lokaal zomersportaanbod, dan levert dat jouw club misschien wel nog wat extra inkomsten.

Bespreek het binnen je bestuur, benader je sportbond of je lokale sportbedrijf en kijk wat er eventueel al allemaal beschikbaar is. Het zou mooi zijn als wij als gezamenlijke sport ons steentje eraan bij kunnen dragen dat de mensen weer gaan bewegen!


NOC*NSF 12 jun. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: