Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

VV Ophemert en VV Jonge Kracht houden hun omgeving schoon

NOC*NSF09 mrt. 2020

Langs de Maas en de Waal ligt vaak veel zwerfafval. Om de omgeving aantrekkelijker te maken, bedacht de organisatie ‘Schone Rivieren’ de Waaljutters en de Maasjutters. Door hier als vereniging aan mee te doen draag je niet alleen een steentje bij aan een schone omgeving, je ontvangt ook nog eens een financiële vergoeding.

“Speelsters van onze club hadden over de actie gelezen in de krant en wilden graag mee doen”, vertelt Paul Sterk. Hij is de voorzitter van VV Ophemert en schreef met zijn vereniging zes mensen in. “Dit was een combinatie van speelsters van het damesteam en spelers van het tweede. Ik heb zelf ook geholpen. We kregen een strook van vier kilometer toegewezen en zijn gaan prikken. Met elkaar hebben we een paar honderd euro opgehaald. We hebben hiervoor geen specifiek doel, maar kunnen het uiteraard goed gebruiken. Dit jaar willen we weer meedoen. Hopelijk kunnen we hiervoor een groep leden enthousiast maken.”

Extra zakcentje

VV Ophemert is niet de enige vereniging die deelneemt aan de actie. Ook VV Jonge Kracht steekt graag de handen uit de mouwen, aldus voorzitter Lambert Neijenhuis. “Wij houden de directe omgeving van de accommodatie schoon door zwerfafval op te ruimen. Elke keer dat we dit doen, krijgen we een vergoeding van honderd euro. We hebben geen vaste afspraak over de frequentie, maar het is wel een paar keer per jaar.”

Bij VV Jonge Kracht zijn het niet altijd dezelfde leden die in actie komen. Soms kan het ene team een extra zakcentje namelijk beter gebruiken dan het andere team. “Wij hebben als club geen gezamenlijk doel”, legt Neijenhuis uit. “Je moet hierbij denken aan een team dat bijvoorbeeld voor een uitje aan het einde van het seizoen budget nodig heeft. Zij gaan een ochtendje aan het werk en krijgen hiervoor een vergoeding. Het geld gaat dan dus naar het team.”

Oud papier

Het opruimen van oud papier valt bij VV Jonge Kracht ook onder het schoonhouden van de eigen omgeving. “We hebben op de club een aantal grote containers staan waar mensen hun papier kunnen achterlaten. Een groep vrijwilligers coördineert dit en zorgt ervoor dat het netjes blijft en dat er op tijd een nieuwe container open gaat. Elke maand gaan we ook met een wagen door de buurt om oud papier op te halen.”

En als de omgeving eenmaal schoon is, blijft deze ook gemakkelijker schoon, merkt Neijenhuis. “Wanneer je ziet dat er mensen aan het opruimen zijn of dat er niets op de grond ligt, gooit iemand sneller iets in de afvalbak. Dit merken wij ook op de club zelf waar bijna dagelijks vrijwilligers de club schoon houden. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Zelf ook meedoen?

Lijkt een schone omgeving én een financiële vergoeding jou ook wel wat? Schrijf je via deze link in bij Schone Rivieren. Zij nemen binnen twee weken contact met je op.


NOC*NSF 09 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: