Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

VV Gemert heeft draaiende ‘groene’ reclameborden

NOC*NSF20 mrt. 2020

Sportverenigingen dragen graag hun steentje bij aan een beter milieu. Om die reden liet VV Gemert onlangs ‘groene’ reclameborden plaatsen. “Ook wij ondersteunen de groene gedachte en kijken naar verduurzaming”, vertelt penningmeester Frans van der Heijden.

De reclameborden staan bij het hoofdveld van de Brabantse voetbalclub en zijn achttien meter lang. “Ze bestaan uit een draaibare onderdelen, een soort driehoeken”, legt Van der Heijden uit. “Op één kant van het bord staat reclame, op de tweede kant zijn zonnepanelen geplaatst en op de derde kant zit een luchtzuiveringssysteem. Als er een wedstrijd wordt gespeeld, is de reclame zichtbaar. Wanneer er geen wedstrijden zijn, dan wekken de zonnepanelen energie op. De luchtzuivering werkt altijd.”

Verlaagde energierekening

De nieuwe reclameborden zijn afkomstig van het bedrijf Softs. Zij benaderden honderd grote amateurclubs in Nederland, waaronder VV Gemert. De plaatsing van de borden kostte de club niks, maar ze moeten er wél iets voor terugdoen: sponsors regelen die hun naam tijdens wedstrijden terug willen zien op de reclameborden. De verbintenis tussen Softs en VV Gemert duurt vijf jaar. Aan het eind van de periode zal de energierekening van VV Gemert flink verlaagd zijn.

Signaal afgeven

Het realiseren van ‘groene’ reclameborden is niet de enige duurzame ontwikkeling die VV Gemert doorvoerde. Softs stelt namelijk ook driehonderd vierkante meter aan zonnepanelen beschikbaar, die de voetbalclub op het dak van haar kantine gaat laten plaatsen. VV Gemert betaalt voor de plaatsing, maar de opbrengst van de zonnepanelen gaat naar de clubkas. Van der Heijden is tevreden met de duurzame stappen die zijn vereniging zet. “Wij zijn een behoorlijk grote club in de regio, die nu een signaal afgeeft. Wij laten als club zien dat we voor verduurzaming gaan.”


NOC*NSF 20 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: