Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hockeycongres ideaal moment om verenigingen te informeren

NOC*NSF02 mrt. 2020

Het jaarlijkse Nationaal Hockeycongres is een instituut binnen de KNHB. Hockeybestuurders hebben de datum stevig in de agenda staan en hechten waarde aan het actuele programma, wat zij daar jaarlijks voorgeschoteld krijgen. Eline van Zinnicq Bergmann, medewerker Verenigingsdienstverlening bij de hockeybond, geeft aan dat dat een groot voordeel is. Want zo konden zij dit jaar op een ideaal moment alle verenigingen informeren over de kansen die er liggen voor clubs om deel te nemen aan lokale Sportakkoorden.

"Onze ervaring inmiddels is dat het best moeilijk is om verenigingen op afstand te informeren, bijvoorbeeld door middel van nieuwsbrieven of onze website. Zo'n bijeenkomst, waar veel bestuurders naar toe komen, is véél zinvoller. Maar dan moeten ze wel komen. En dat is gelukkig bij ons Nationaal Hockeycongres al vele jaren het geval. De keuze om dit jaar als thema 'Samen werken aan de toekomst - Wat betekent het Sportakkoord voor jouw vereniging?' te kiezen lag voor de hand, daar zijn nu vrijwel alle clubs mee bezig. En met die keuze konden we als bond ook laten zien dat wij het belangrijk vinden."

Alles gelinkt aan het thema

"Tijdens het congres keken we samen naar de vele mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord hockeyverenigingen biedt. Zo vond er in het plenaire ochtendprogramma een sessie over het Sportakkoord plaats, hadden alle verdiepingssessies een link met één van de thema’s van het Sportakkoord en gaven we een folder over het Sportakkoord mee in de goodiebox, die verenigingsbestuurders na afloop kregen uitgereikt."

Grote verschillen

Toch is het best moeilijk om alle bestuurders op de juiste manier te informeren, vertelt van Zinnicq Bergmann. "Dat heeft ermee te maken dat een deel van de verenigingen al volop aan de slag is binnen hun gemeente. Daar is al een lokaal Sportakkoord ondertekend en zijn de clubs goed geïnformeerd, en hebben behoefte aan diepgang. Een ander deel daarentegen is nog niet zo goed op de hoogte, omdat er in hun gemeente pas de eerste stappen worden gezet om te komen tot een lokaal Sportakkoord. Die clubs hebben basiskennis nodig. Dat kregen we ook terug in de evaluatie."

Services

De clubs die al aan de slag zijn lieten op het congres zien dat ze graag bereid zijn hun kennis te delen en een netwerk op te bouwen. Zij wilden vooral meer informatie hebben over de services, die in dat kader aan de verenigingen aangeboden worden. "Vooral voor de opleidingen voor technisch kader hebben deze clubs veel belangstelling." Andere clubs hebben vanuit het verleden minder contact met hun gemeente of lokale/regionale sportbedrijf, voor hen is het minder vanzelfsprekend gelijk deel te nemen. "Aan deze clubs geven we vooral de boodschap mee dat het belangrijk is dat ze aangehaakt blijven."


NOC*NSF 02 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: