Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Lokaal Sportakkoord een succes in Leidschendam-Voorburg

NOC*NSF06 mrt. 2020

Eind 2019 werd in Leidschendam-Voorburg het lokale Sportakkoord ondertekend. Elf sportverenigingen, de gemeente, Sport en Welzijn, welzijnsorganisatie Woej, de GGD en ziekenhuis Antoniushove zetten hun krabbel onder het akkoord dat geldt voor de periode 2019-2021.

Leidschendam-Voorburg heeft van de rijksoverheid 120.000 euro gekregen om te verdelen onder de deelnemende verenigingen en organisaties. Zij onderschrijven allemaal de ambities uit het Sportakkoord en willen er een actieve bijdrage aan leveren. “Zij hebben contact met de mensen die we graag in beweging willen krijgen”, legt wethouder Nadine Stemerdink uit. “We merken dat deze partners daarin ook een rol voor zichzelf zien. Ik ben daar heel blij mee. En zij hebben al heel wat inwoners in beweging gekregen, dus we zijn al heel goed bezig. Dit is dan ook de plus op wat we al doen: nog meer focus, nog meer samenwerken. En natuurlijk zijn nog meer partners welkom om mee te doen”

Zes thema’s

Het Sportakkoord bestaat uit zes thema’s: vitale sportaanbieders, duurzame sportinfrastructuur, inclusief sporten en bewegen, focus op ouderen, focus op jongeren en gezonde keten. Stemerdink: “Met de partners gaan we per thema een praktisch vervolg geven aan de gemaakte afspraken. Wie gaat wat doen en wanneer? Daar gaan we elkaar scherp op houden. Samen gaan we ervoor dat iedereen in Leidschendam-Voorburg met plezier kan sporten en bewegen.”

Hulp van sportformateur

Bij het sluiten het lokale Sportakkoord schakelde Leidschendam-Voorburg de hulp is van René van den Burg, een sportformateur vanuit de overheid. "Leidschendam-Voorburg had al een visie op sport en bewegen”, vertelt hij. “Er was hier al heel veel op sportgebied en aan bewegingsactiviteiten.” Met behulp van Van den Burg zocht de gemeente vervolgens naar nieuwe partijen die de bestaande activiteiten nog beter konden maken én naar nieuwe activiteiten. “Daar is samen hard aan gewerkt. Leidschendam-Voorburg mag trots zijn op het resultaat!”


NOC*NSF 06 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: