Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Wielervereniging Ede: "Heb lef en doe mee!"

NOC*NSF17 feb. 2020

Wielervereniging Ede is enthousiast over het lokale Sportakkoord. Voor voorzitter Roland Draaijer voelt de deelname als een logische stap, volgend op hun 'open club' en hun 'open sportpark'.

"Wij denken al jaren verder dan onze vereniging. Wij hebben om ons heen een scholengemeenschap, een moskee, een heel actieve buurtvereniging en een sportpark, waar 21 sportaanbieders actief zijn. Voor onze situatie komt het Sportakkoord op een perfect moment." Draaijer ziet het lokale Sportakkoord ook niet zozeer als middel om de club op een hoger plan te tillen. Hij ziet vooral mogelijkheden om in Ede nog meer samen te werken om mensen aan het bewegen te krijgen. “Ik pleit al jaren ervoor dat de openbare ruimtes sportiever worden en de sportieve ruimtes openbaar. En ik denk dat we met het lokale Sportakkoord daarin weer flinke stappen vooruit kunnen maken.

Bruisende plek

Kijk bijvoorbeeld naar het pasgeleden herontworpen marktplein in Ede: daar zijn een soort ‘kamers’ van gemaakt, dat trekt zó veel mensen, je ziet er spelende kinderen, mensen die muziek maken. Het is een bruisend centraal punt in de stad geworden! We hebben natuurlijk ook geluk met onze sportieve burgemeester en geweldig enthousiaste wethouder; dat zijn mensen die mee vooruit willen kijken en dat inspireert enorm. Wij hebben als club geen nieuwe leden nodig, wij zien liever dat mensen aan onze trainingen mee komen doen. En daarom doen we mee met het Sportakkoord.”

Durf verder te kijken

Welke tip wil Draaijer andere clubs meegeven, die nog twijfelen of zij als club wel mee moeten doen met het lokale Sportakkoord? “Het begint met je visie als club. Heb lef! En durf buiten je vereniging te kijken. Want alles wat je daarbuiten wilt doen, daar kan dan iedereen die in het Sportakkoord zit je mee helpen. Dit gaat heel veel mooie dingen opleveren!”


NOC*NSF 17 feb. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: