Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Van voetbalmoeder tot clubbestuurder bij SC ‘t Gooi

NOC*NSF09 jan 2020

Vroeger stond Jolanda Osendarp ‘gewoon’ langs de kant van het veld om haar voetballende kinderen aan te moedigen. De gezelligheid en de prettige sfeer bij sportvereniging ’t Gooi leidden ertoe dat Jolanda méér wilde gaan doen dan enkel supporteren. Ze zette een team vol voetbalmoeders op touw, organiseerde het Prosecco vrouwenvoetbaltoernooi en trad zelfs toe tot het bestuur van de club uit Hilversum.

“Ik besloot met een aantal voetbalmoeders zelf te gaan voetballen”, vertelde Jolanda tegenover Sportplezier. “Want we stonden toch al bij de training van onze kinderen te kijken, dus waarom dan niet zelf tegen een bal trappen? Inmiddels trainen we elke donderdagavond en spelen we vrijdag een 7x7 wedstrijd. Gaaf hè?” Het initiatief om samen met andere voetbalmoeders te gaan voetballen bestaat al vier seizoenen en is niet het enige voorbeeld van Jolanda’s kwaliteit om mensen te binden, te enthousiasmeren en om nieuwe verenigingsactiviteiten te starten.

Ze bedacht namelijk ook het Prosecco vrouwenvoetbaltoernooi, dat in de regio inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen en in nationaal opzicht het grootste vrouwenvoetbaltoernooi van het land genoemd mag worden. Daarnaast trad ze toe tot het bestuur van SC ’t Gooi, waar ze inmiddels de functie van vicevoorzitter bekleedt. “Maar”, benadrukte ze, “het is niet altijd makkelijk geweest hoor. Ik ben best een wervelwind en voor sommigen was dat wel even wennen. Maar gelukkig staan alle neuzen nu dezelfde kant op en maken we een geweldige bloei door als club. Dat hebben we echt samen voor elkaar gekregen. Door goed te luisteren en elkaars kwaliteiten te benutten.”

Wil je zelf aan de slag met het werven van vrijwilligers? Op de website van Voorclubs vind je veel bruikbare informatie en succesvolle voorbeelden van andere clubs.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sportplezier.nl.

 


NOC*NSF 09 jan 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: