Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

TV Shaile Helmond: ‘Tot nu toe vooral meedenken, kijken wat het oplevert’

NOC*NSF24 jan. 2020

Het lokale Sportakkoord in Helmond is medio december ondertekend. Vanaf de eerste bijeenkomsten was het bestuur van tennisvereniging Shaile actief erbij. “Wij vinden dat we die kans niet moeten laten lopen om mee te praten over het sportbeleid in Helmond”, zegt bestuurslid en jeugdvoorzitter Jolanda de Bok. “Alleen al de lokale bekendheid die het oplevert is een positief effect.”

Jolanda De Bok was niet vanaf het begin de vaste contactpersoon vanuit het bestuur betrokken bij de bijeenkomsten. Sinds een half jaar is dat wel het geval, en heeft ze met plezier haar bijdrage geleverd aan het formuleren van de doelstellingen van het Helmondse Sportakkoord. “TV Shaile is een club, die altijd wel het belang van meepraten en samenwerken ziet, dus toen de gemeente ons uitnodigde om bij de totstandkoming van het Sportakkoord mee te doen, was dat een logische stap.”

Blijkbaar is dat niet voor alle Helmondse sportverenigingen het geval. Het valt Jolanda ook op dat er in verhouding maar weinig sportverenigingen actief hebben deelgenomen. “Dat verbaasde me wel een beetje, je verwacht toch dat de hockeyclub en de voetbalclub bij dergelijke belangrijke lokale initiatieven ook erbij zijn. Maar dat waren minder clubs dan ik gedacht had.”

In kleine groepen uitwerken

Tot nu toe hebben de partijen vooral samen gesproken over de doelstellingen, die in het lokale Sportakkoord geformuleerd zijn. “Dat is allemaal nog vrij abstract, dus ik ben heel blij dat we nu met de vervolgstappen aan de slag gaan.” Voor Jolanda betekent dat dat ze samen met een aantal andere instanties en verenigingen het thema toegankelijkheid gaat oppakken. “Wij gaan ons sterk maken om mensen toegang te geven tot ons sportaanbod zonder daarvoor lid te hoeven zijn. Hoe dat er precies uit komt te zien, daar gaan we dus nu met een klein groepje mensen mee aan de slag.”

Wat het TV Shaile concreet op zal leveren, staat daarbij niet voorop. “Onze vereniging krijgt door mee te doen in dit netwerk sowieso een grotere lokale bekendheid. En uiteraard hopen we dat we met onze plannen voor een betere toegankelijkheid ook mensen op de club krijgen, die tennis dan zó leuk vinden, dat ze ook lid worden.”

Samenwerken

Samenwerken doet TV Shaile al lang, en Jolanda denkt dat dit door het lokale Sportakkoord alleen nog maar versterkt zal worden. “We werken bijvoorbeeld al actief samen met Jeugd In Beweging hier in Helmond. Maar ik kan me voorstellen dat hier nog veel meer mooie samenwerkingen uit voort zullen komen.”


NOC*NSF 24 jan. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: