Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Solidariteitsprojecten: win-win

NOC*NSF13 dec. 2019

Verenigingen leveren op allerlei manieren een positieve bijdrage aan de lokale maatschappij. Ook jongeren kunnen hierbij een rol spelen. Met de Solidariteitsprojecten van European Solidarity Corps worden deze twee elementen in elkaar verweven. Met deze projecten krijgen jongeren de ruimte om een idee dat bijdraagt aan een betere omgeving te realiseren. Sportclubs die hen hierbij ondersteunen kunnen rekenen op een leuke subsidie. Zo draag je maatschappelijk je steentje bij én spek je de clubkas. Tot 5 februari 2020 kun je meedoen.

De Europese Commissie ziet de Solidariteitsprojecten als een belangrijk instrument om jongeren te activeren. Het nemen van initiatief is een belangrijke aanwinst voor zowel de samenleving als de arbeidsmarkt. Door deel te nemen aan het project leveren de jongeren niet alleen een bijdrage aan een betere lokale samenleving, ook bouwen zij aan hun cv, leren hoe het is om samen te werken, maken nieuwe vrienden en ontdekken hun eigen kwaliteiten. Jongeren die met hun idee aan de slag willen via het Solidariteitsproject, dienen een groep te formeren van vijf jongeren 18 en 30 jaar. Het project mag twee maanden tot een jaar duren.

Sportclubs ondersteunen jongeren

Sportverenigingen staan doorgaans midden in de samenleving en hebben ervaring als het gaat met maatschappelijke projecten. Zij zijn dan ook als geen ander in staat de jongeren aan de hand te nemen vóór, tijdens en na het project. Denk hierbij aan hulp bij onder andere de financiële administratie, het projectbeheer en de voeren van gesprekken over de groei van de competenties bij de deelnemers. Er zijn binnen verenigingen vaak ambitieuze jongeren te vinden die graag hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Aan jou als club de taak ze bij elkaar te brengen en samen een idee uit te werken en in te dienen.

Informatie en meedoen

Aan de slag met een project? Kijk dan op de website van European Solidarity Corps. Daar vind je voor zowel de jongeren, als voor organisaties alle benodigde informatie om aan de slag te kunnen. De totale subsidiepot voor de Solidariteitsprojecten bedraagt ruim € 260.000,-.

Organisaties

Jongeren


NOC*NSF 13 dec. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: