Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nederland Europees kampioen vrijwilligerswerk

NOC*NSF02 dec. 2019

Bijna de helft van alle Nederlanders van 15 jaar en ouder zet zich ten minste één keer per jaar in als vrijwilliger. Daarnaast is Nederland koploper in Europa als het gaat om het doen van vrijwilligerswerk. Dat blijkt uit een infographic van het AD dat het in het kader van Clubhelden-actie 2019 liet opmaken.

Nederlanders zijn samen met de Zweden het meest actief met vrijwilligerswerk. Ook de Denen dragen graag hun vrijwillige steentje bij. In Portugal, Italië en Roemenië doen de mensen het minste aan vrijwilligerswerk.

Ruim een kwart van de vrijwilligers voeren hun taken uit in de sportsector. Daarna volgen ‘scholen’, ‘verzorging en verpleging’ en ‘jeugdorganisaties’. Mannen en vrouwen doen vrijwel even vaak vrijwilligerswerk. Vrouwen vooral op school en in de verzorging, mannen in de sport, het jeugdwerk en de politiek. De belangrijkste motieven om vrijwilligerswerk te doen zijn 'het zelf leuk vinden om te doen' (57%) en 'het fijn vinden om voor een ander iets te doen' (54%). Voor vrouwen is het 'iets voor een ander doen' belangrijker dan voor mannen.

Bekijk hier de infographic. Dit artikel is tot stand gekomen met de bijdrage van de Clubhelden-actie van het AD.


NOC*NSF 02 dec. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: