Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Jacqueline Rosier van Drachter Boys bekroond met titel Clubheld van het Jaar 2019

NOC*NSF18 dec. 2019

Ze is volgens de jury de drijvende kracht achter voetbalvereniging Drachtster Boys. De uitverkiezing tot Clubheld van het Jaar 2019 komt Jacqueline Rosier dan ook volledig toe. Dinsdagavond 17 december werd zij door de vierkoppige jury, met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars, bekroond met deze eervolle titel.

Net als in de afgelopen drie jaar konden betrokkenen van alle clubs en stichtingen in Nederland weer hun clubheld van het jaar nomineren. Daarmee kunnen zij de vrijwilligers van hun club in het zonnetje zetten en bedanken voor hun bijdrage. Dit werd massaal gedaan. Rosier kwam na bestudering van alle inzendingen als winnaar uit de bus. Behalve haar tomelozeinzet, was de jury onder de indruk van haar bijdrage aan de maatschapij middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club.

‘Wonen op de club’

In het bijzijn van 350 gasten, waaronder ambassadeur en singer-songwriter Lucas Hamming en basketballer Jesper Jobse, heeft presentator Manuel Venderbos gisteravond bekendgemaakt dat Jacqueline Rosier de winnaar is van de verkiezing Clubheld van het Jaar. "De pupillen vragen me weleens of ik op de club woon", aldus de 40-jarige Rosier. "Het gaat me zoals bij alle vrijwilligers om het wij-gevoel, maar ik doe het zeker niet alleen."

Vrijwilligerswerk vieren

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. NOC*NSF, de Rabobank, het LKCA, Kunstbende, het AD en de regionale dagbladen hebben het initiatief genomen om het fenomeen verenigen en het vrijwilligerswerk binnen verenigingen te vieren en te belonen. Met de verkiezing Club van het Jaar (voorjaar) en de verkiezing Clubheld van het Jaar (najaar) geven wij hier samen invulling aan.


NOC*NSF 18 dec. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: