Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Opblaashal geeft korfballers DOS’46 en Nijeveen letterlijk en figuurlijk lucht

NOC*NSF06 nov. 2019

Er ging tweeënhalf jaar voorbereiding aan vooraf, maar eind oktober was het moment daar voor het Drentse dorp Nijeveen. De hypermoderne opblaashal werd voor het eerste in gebruik genomen. Vooral Korfbalverenging DOS’46 is blij met de komst van de hal, die de club letterlijk en figuurlijk lucht geeft in het strakke trainingsschema. “Nu is het zaak dat ook de andere sportclubs in het dorp aanhaken”, zegt Marc Jan van der Linde, bestuurslid van Stichting Airdome Nijeveen.

Het was vooral de korfbalclub die niet gelukkig was met de urenverdeling van de lokale sporthal. “Het is een probleem waar de club al vijftien jaar mee speelt”, zegt Van der Linde, zelf fervent korfballiefhebber. “DOS ’46 kreeg structureel minder uren toebedeeld dan wenselijk. Andere verengingen hielden krampachtig vast aan hun aantal uren, ook wanneer zij even ruimer in hun jasje zaten. DOS’46 moest onderkomen in andere plaatsen gebruiken om het trainingsschema rond te krijgen. Voor ouders van jeugdleden is het vervelend om hun kinderen te moeten rijden naar andere plaatsen, terwijl zij lid zijn van een dorpsclub.”

Schenking

Een opblaashal op het kunstgrasveld van DOS’46 bleek na onderzoek de beste case. Op die manier kon het veld ook gebruikt worden wanneer het zaalseizoen aanbrak. Bij het rondkrijgen van de financiering kreeg Stichting Airdome Nijeveen hulp uit onverwachte hoek. Een anonieme weldoener droeg 200.000 euro bij, waarvan de helft als donatie. Vanaf dat moment kwamen ook andere investeerders over de streep. Bij elkaar kostte de hal 250.000 euro.

Exploitatie

Hoewel DOS’46 de hoofdgebruiker is van de hal zit er ook een commercieel idee achter de investering. “De komende vijftien jaar is het van belang dat de exploitatie rondkomt”, vertelt Van der Linde. “DOS'46 is grootgebruiker, maar het is ook de bedoeling dat andere clubs uit Nijeveen de hal weten te vinden. Bijvoorbeeld voor het organiseren van toernooien. Maar de opblaashal leent zich ook prima voor andere initiatieven. De komende tijd werken we aan een online omgeving waar instanties zelf het schema kunnen inzien en afhuren. De leden van de korfbalclub zijn er in elk geval erg tevreden over.”

Begin maart wordt de hal afgebouwd en opgeborgen. Van der Linde: “Dan wordt het kunstgrasveld weer gebruikt voor het buitenseizoen. Het is een ideaal systeem.”

KNKV doet onderzoek

Steeds meer clubs verkennen de mogelijkheden voor het plaatsen van een opblaashal op het sportcomplex. De KNKV stelt voorlopig dat het reglementair niet toegestaan is om in een opblaashal competitiewedstrijden te spelen. Het verbond onderzoekt de mogelijkheden voor de toekomst. De volledige regelgeving hieromtrent staat gepubliceerd op de site van het KNKV.

Foto: Facebook DOS '46 Nijeveen


NOC*NSF 06 nov. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: