Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Leden en ouders houden beurtelings accommodatie Bon Boys schoon

NOC*NSF13 nov. 2019

Bar- en schoonmaakdiensten zijn bij veel clubs aan de orde van de dag. Bij Bon Boys mikt men, behalve op de inzet van de jeugdleden, ook op de hulp van ouders. Het resultaat: elke twee maanden steken kinderen en hun ouders de handen uit de mouwen en zorgen er, samen met de vaste schoonmaakploeg, voor dat de accommodatie van Bon Boys er spik en span bijstaat. “En het is nog gezellig ook.”

Het idee ontstond bij de vrijwilligerscommissie van de club uit Haaksbergen. "Wij willen de ouders meer betrekken bij de club als vrijwilliger. Door de verantwoordelijkheid te leggen bij de teams in plaats van bij henzelf, verwachten wij meer resultaat te boeken", legt Nathalie Roffel namens Bon Boys uit. "Verenigen is samen doen, dat is onder meer ook het uitgangspunt van het huidige bestuur."

Het idee is simpel. Elk team moet tijdens het seizoen bar- of schoonmaakdiensten invullen. Wanneer zij kiezen voor schoonmaken, moeten ouders en kinderen één keer een middag met elkaar aan de slag. Zij worden ingedeeld op een datum en ouders kunnen zelf aangeven of ze op die dag komen helpen. "Helpen is vrijblijvend en niet een verplichting. Dat spreekt enorm aan. Omdat de verantwoordelijkheid bij het team ligt, ontstaat er een groot gevoel van saamhorigheid. En wil iedereen in de regel ook meehelpen. Bovendien ervaart iedereen dat vrijwilligerswerk leuk is, het verenigt. Het mes snijdt dus aan verschillende kanten."

Gezellig

In september stond de eerste schoonmaakmiddag op het programma. Een aantal ingeroosterde teams ging vervolgens aan de slag. In een tijdsbestek van twee uur bereikten zij veel. "De tuin aan de voorkant is gedaan, de ramen binnen en buiten zijn gelapt en de kleedkamers hebben een extra schoonmaakbeurt gekregen door onder andere de voegen schoon te maken. Er stond muziek aan en na afloop bleef iedereen wat drinken. Zo was het een hele gezellige middag."

Ook een aantal leden van de vrijdagmorgen schoonmaakploeg kwam langs. "Zij waren heel blij met onze klussen en hebben ook een bedankbericht geplaatst op de website. Heel leuk." De groep is flink geholpen met het werk. "Wij zijn heel blij met deze mensen, maar ze worden wel een dagje ouder. Voor de toekomst moeten we goed bedenken hoe wij hun werk kunnen overnemen. Met dit initiatief is een goede stap gezet. Uiteraard hopen wij dat mensen die helpen, snappen wat er allemaal moet gebeuren en daar ook de lol van inzien. Zij kunnen zich vervolgens als vaste vrijwilliger bij de club aanmelden."

Dit artikel is tot stand gekomen met de bijdrage van KNVB Assist.


NOC*NSF 13 nov. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: