Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Inspirerende verhalen Nationale Sportweek massaal gedeeld; vijf winnaars Gazelle citybike

NOC*NSF15 nov. 2019

Rond de Nationale Sportweek, die onlangs werd gehouden van 20 tot en met 29 september, werd opgeroepen om inspirerende verhalen te delen. Sporters, maar ook vrijwilligers, bestuurders, fans of andere betrokkenen konden met de actie #sportdoetietsmetje hun sportverhaal delen en daarmee andere mensen activeren om ook aan de slag te gaan met sport. Maar liefst 77 verhalen verschenen op de website van de Nationale Sportweek. Vijf personen maakten een dermate indruk dat zij winnaar zijn van een Gazelle citybike.

Anja Ten Kate, Hans Knobbe, Nora Schenk, Dennis Flipse en Suzanne van den Einden-Brok zijn de eigenaar van een splinternieuwe stadsfiets van Gazelle. Hun verhalen over wat sport met hen doet viel in het oog uit de bijna tachtig andere inspirerende inzendingen.

Zo vertelt Suzanne over haar ervaring als aanvoerder van het Special Olympics vrouwen G-voetbalteam, dat voor het eerst werd samengesteld en meedeed aan een internationaal toernooi voor G-voetbaldames. Dankzij haar bijdrage aan het vrouwen (G-)voetbal werd zij door de UEFA uitgenodigd om te gast te zijn bij de kwartfinalewedstrijd tussen Frankrijk en USA op het WK vrouwen.

'Woordje klaar'

“Het was een geweldige belevenis en een geweldige erkenning”, vertelt zij in haar indrukwekkende verhaal. “Toen ik 14 jaar geleden begon bij het G-voetbal en durfde ik niet eens iets te zeggen. Nu heb ik mijn woordje wel klaar en wil ik mij inzetten voor mensen met een beperking. Ik ben nog lang niet klaar met de promotie voor het vrouwen G-voetbal.” Lees hier het sportverhaal van Suzanne ‘Een G-leeuwin met een missie‘.

Foto: Screenshot Youtube NOC*NSF Nationale Sportweek


NOC*NSF 15 nov. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: