Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kies jouw Clubheld

NOC*NSF21 okt. 2019

De verkiezing Clubheld van het Jaar gaat maandag 21 oktober weer van start. Of het nu gaat om het draaien van bardiensten, het schoonmaken van de club of het wassen van de teamshirts, niets is te veel voor de clubheld. Op jouw club loopt er vast ook wel één rond; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club. Robbert Kemperman (hockeyinternational) en Lucas Hamming (singer-songwriter) zijn de ambassadeurs van de verkiezing, zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk en waardevol vrijwilligers voor de vereniging zijn.

Met de verkiezing kun je jouw clubheld het podium geven dat hij of zij verdient. Want vrijwilligers zijn het kloppend hart van de vereniging en het werk dat zij verrichten mag vaker gewaardeerd worden.

Nomineren en stemmen

Vanaf maandag 21 oktober tot en met zondag 10 november kan heel Nederland zijn of haar clubheld nomineren op de website http://www.clubheldvanhetjaar.nl/. Om in aanmerking te komen voor de titel moet een vrijwilliger minimaal 50 stemmen ontvangen.

Stemmen op de clubhelden kan vanaf maandag 28 oktober tot en met maandag 2 december. Hoe meer stemmen jouw clubheld krijgt, des te groter de kans dat hij of zij zich ‘Clubheld van het Jaar 2019’ mag noemen en voor de vereniging een geheel verzorgd feest wint.

Uitslag en prijsuitreiking

In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen, dit wordt op dinsdag 3 december bekendgemaakt. Op dinsdag 10 december worden de provinciewinnaars bekendgemaakt. Om zowel sport- als cultuurclubs een even grote kans te bieden, kiest een jury per provincie of de cultuur- of sportclub met de meeste stemmen doorgaat naar de landelijke finale. Op dinsdagavond 17 december komen alle provinciewinnaars bij elkaar en mag de club de deskundige jury in vijf minuten overtuigen waarom hun clubheld de titel verdient. Na de pitches overlegt de vakjury kort en wordt bekendgemaakt wie zich ‘Clubheld van het jaar 2019’ mag noemen. Daarnaast ontvangt de winnaar een geheel verzorgd feest voor zijn of haar vereniging!

Belangrijke informatie op een rijtje

  • Nomineren: 21 oktober t/m 10 november via https://www.clubheldvanhetjaar.nl
  • Stemmen: 28 oktober t/m 2 december
  • Uitslag gemeente: 3 december
  • Uitslag provincie: 10 december
  • Landelijke uitreiking: 17 december

Nomineer jouw clubheld


Achtergrond verkiezing Clubheld van het Jaar

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen en het vrijwilligerswerk binnen verenigingen te vieren en te belonen. Met de verkiezing Club van het Jaar (voorjaar) en de verkiezing Clubheld van het Jaar (najaar) geven we hier samen invulling aan.


NOC*NSF 21 okt. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: