Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

De Week van Respect komt er weer aan!

NOC*NSF30 aug 2019

Van 4 tot en met 10 november is het weer zover: de Week van Respect 2019. Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar in de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Met behulp van speciaal les- en trainingsmateriaal, gastlessen en activiteiten worden jongeren gestimuleerd om ook zélf bij te dragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuisvoelt en aan deelneemt.

De organisatie is in handen van de Respect Education Foundation. In de tweede week van november wordt voor de 14e keer de nationale Week van Respect gehouden. Ook sportverenigingen worden van harte uitgenodigd er aandacht aan te besteden. Sjouke Ummels van de Respect Education Foundation vertelt: "Vorig jaar werkten we samen met elf nationale sportbonden, die hun clubs inspireerden om respect en sportiviteit (weer) volop te activeren. Meedoen kan met de hele vereniging, maar ook met alleen jouw team. Laat de Week van Respect een viermoment of juist een startpunt zijn, van dat wat jullie samen doen op het gebied van respect en sportiviteit. Maak er gebruik van dat er zowel landelijk, sportoverstijgend, binnen het onderwijs als in de (sociale) media volop aandacht voor het thema is. Zo krijgen jongeren van alle kanten inspiratie en handvatten aangereikt en maken we samen het verschil!"

Materialen beschikbaar

In de komende weken komen op de website, die ook een aparte sportpagina heeft, allerlei materialen en leuke nieuwtjes beschikbaar, die je als sportclub kunt gebruiken om op een leuke manier met het thema aan de slag te gaan. Zet de datum alvast in je agenda!


NOC*NSF 30 aug 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: