Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

De Grote Clubactie 2019: spek je clubkas!

NOC*NSF09 aug. 2019

De Grote Clubactie vindt dit jaar al voor de 47ste keer plaats. Leden van clubs en verenigingen verkopen in de maanden september tot en met november loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas. En de opbrengst stijgt nog steeds. Doet jouw club ook mee?

5.300 verenigingen namen deel aan de Grote Clubactie 2018. In totaal werden er 2,9 miljoen loten verkocht en de gemiddelde opbrengst per vereniging was weer hoger dan ooit. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst zelfs met 22% gestegen. Samen met de Support Actie werd een opbrengst van bijna € 11 miljoen behaald voor het Nederlandse verenigingsleven.

Rekentool

Elk jaar wordt er wel weer iets verbeterd aan de actie. Dit jaar staat er bijvoorbeeld een rekentool op de website, waarmee je kunt berekenen wat een realistische schatting van de opbrengst voor jouw club zou zijn.

Welke loten verkoop je?

Er zijn twee soorten loten die verkocht kunnen worden. Er is een lot van € 3,- en een Superlot van € 150,-.

Het lot van € 3,- kan op drie manieren worden verkocht:

  • Verkoopboekje: Met het verkoopboekje gaan verkopers langs bij familie, vrienden en buurtbewoners. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. De machtiging wordt afgegeven door deze handmatig in te vullen in het boekje. Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben, maken gebruik van deze verkoopmethode. Het voordeel van het verkoopboekje is dat kinderen niet met geld over straat hoeven en de verkopers maar één keer langs de deur hoeft te gaan.
  • Papieren Lot: de papieren loten worden vooraf door de vereniging voor € 0,60 per stuk ingekocht bij de Grote Clubactie. Lotenkopers betalen contant € 3,- en krijgen een papieren lot. Per lot levert dit € 2,40 op voor de club. Met deze methode van lotenverkoop ontvangt de club meteen het geld.
  • Online: Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen. Deze vorm van lotenverkoop is de perfecte manier voor (oudere jeugd) leden om zo makkelijk loten te verkopen voor de vereniging. Iedere verkoper kan zijn persoonlijke pagina delen via WhatsApp, social media en e-mail met vrienden en familie. Ook voor de vereniging zelf is deze verkoopvorm ideaal. Voor bijvoorbeeld lotenverkoop aan (oud)leden en supporters van de club via e-mail.

Een Superlot, bestaande uit 50 loten van € 3,-, is uitermate geschikt om te verkopen aan sponsors en lokale bedrijven. Daarnaast is gebleken dat Superloten ook veel worden verkocht aan seniorenteams binnen de vereniging. Een Superlot is een mooie vorm van mini-sponsoring waarbij de koper, na het afgeven van een eenmalige machtiging, 50 lotnummers op zijn bankafschrift ontvangt. De vereniging geeft de koper van het Superlot ook een symbolisch fysiek lot. De incassering wordt uitgevoerd door de Grote Clubactie, waarna de vereniging hier 80% van ontvangt (€ 120,-). Indien de koper graag 50 papieren loten ontvangt om deze bijvoorbeeld te verdelen onder zijn klanten of vrienden, kan dit aangegeven worden op het aankoopformulier. Met de verkoop van Superloten maakt jouw vereniging kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-.

Meld jouw club aan en spek je clubkas!


NOC*NSF 09 aug. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: