Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Een loterij als manier om een eigen accommodatie te financieren

NOC*NSF30 jul. 2019

Een eigen accommodatie, veel clubs dromen ervan. Maar hoe je de financiering daarvoor regelt, daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Bij de Acro Academy Noord-Nederland (AANN) hebben ze een unieke manier gevonden om de dromen wat betreft een eigen acrohal te bewerkstelligen. Geen lening bij de bank, geen crowdfunding maar een loterij moet de club helpen om het nodige geldbedrag binnen te halen. 

 

Die loterij is er niet zomaar eentje. Er zijn namelijk grote prijzen te winnen, zoals onder andere een vakantiehuis en een auto. “Bij onze club waren er ouders die een vakantiehuis te koop hebben staan. Zij hadden ergens voorbij zien komen dat een andere club in Friesland bezig was met een dergelijke loterij, waarbij je ook een huis kon winnen. Zodoende is het balletje gaan rollen,” vertelt Jorrit Veenstra, manager bij AANN.

Al gauw ging Veenstra namelijk in gesprek met de organisator en bedenker van de loterij. “Hij was enthousiast en zag er wel wat in. We hebben vrij snel daarna een vergunning bij de kansspelautoriteit aangevraagd. Die is goedgekeurd, waardoor we konden starten.” 

In totaal zijn er 33.000 loten beschikbaar in de loterij. Daarvan moet de club er minstens 23.000 zien te verkopen. “Op 9 november is daarvoor de deadline. Als we het minimale aantal niet halen, gaat het niet door en houden we er niets aan over. Maar we hebben er vertrouwen in: het gaat de goede kant op.” 

Maximaal haalbare

Inmiddels zijn er immers al meer dan 15.000 loten verkocht van de beschikbare 33.000. “We gaan voor het maximaal haalbare. Er is maar één kans om zoiets te doen en daar gaan we voor. Dit is een leuke manier om geld binnen te halen voor de club. We liggen nu mooi op schema en hebben nog een aantal acties op stapel, zoals demonstraties in diverse dorpen. Maar de meeste loten verkopen we eigenlijk door Facebook-advertenties.”

De inkomsten van de loterij zullen door AANN uiteindelijk worden gebruikt voor de aanschaf van de huidige trainingshal, of wellicht zelfs een nieuwe locatie. “We hebben nu een trainingshal met één vloer en wat extra ruimte, maar het liefst hebben we twee vloeren. Dan kunnen we met veel meer sporters tegelijk trainen. Bovendien is er behoefte aan bijvoorbeeld een valkuil. Maar wat we uiteindelijk kunnen realiseren, hangt af van de uitkomst van de loterij,” besluit Veenstra.

Meer informatie over de loterij kun je vinden op deze website. Daar kun je bovendien ook zelf een lot (ter waarde van 33 euro) aanschaffen.


NOC*NSF 30 jul. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: