Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Triple ThreaT is Club van het Jaar 2019

NOC*NSF23 jun. 2019

Basketballvereniging Triple ThreaT uit Haarlem is uitgeroepen tot ‘Club van het Jaar 2019’. Zij kregen dit te horen na de juryavond waar ze, samen met alle andere provinciewinnaars, hun clubverhaal mochten pitchen voor de jury. Naast de titel worden de winnaars beloond met professionele masterclasses die afgestemd worden op de behoeften van de club. En om de clubs extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm voor hen.

Triple ThreaT: een club met een enorme impact

De jury heeft vele malen kippenvel gekregen tijdens het gesprek met Triple ThreaT en vat de vereniging als volgt samen: “Triple ThreaT is een way of life, een tweede familie. Voor sommigen zelfs de enige familie die ze hebben“.

Triple ThreaT ligt in Schalkwijk, een zogenoemde achterstandswijk in Haarlem. Een groot deel van de jeugd groeit er op met het gevoel dat zij achtergesteld zijn en eigenlijk niet thuis horen in deze samenleving. Jongeren voelen zich onbegrepen, ongehoord en zijn gefrustreerd. Vaak resulteert dit in een bepaalde afzet tegen de samenleving en alle vormen van autoriteit.

 

Triple Threat (TTT) wil die vicieuze cirkel doorbreken door zich te richten op de talenten en kwaliteiten die een ieder bezit. Iedereen is daarom welkom, het is een hechte en inclusieve sportclub. De oprichters zijn zelf rolmodellen voor de jeugd. Jongens en meiden kijken naar ze op, willen ook zo zijn. En TTT biedt ze die kans.

Door onder andere basketbal wordt de jeugd duidelijk gemaakt dat er kansen genoeg liggen. Kansen verzilveren gaat alleen wel gepaard met discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. En juist dat is wat je meekrijgt als lid van Triple Threat. Het is mooi als je basketbaltalent hebt, het is veel mooier als je je als mens weet te ontwikkelen. Wat jongeren bij de vereniging leren, vertaalt zich naar het dagelijks leven.

Perspectief en waarden

De vereniging is hét voorbeeld van een club die impact in de maatschappij realiseert. Door het bestaan van de vereniging krijgen jongeren perspectief en waarden. Ze hebben de mooie ambitie om over een aantal jaar een eigen accommodatie te hebben waarin ze in alle behoeftes van hun leden kunnen voorzien. Kortom, Triple ThreaT is de titel ‘Club van het Jaar’ meer dan waardig.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding in de categorie sport gaat uit naar honk- en softbalvereniging Hsc de Sittard Condors uit Limbricht, Rugby Academy Oost uit Nijmegen en voetbalvereniging ODV uit Wijnjewoude.

 


NOC*NSF 23 jun. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: