Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Jeugdleden werven doe je met filmpjes!

NOC*NSF25 jun. 2019

Wil je de jeugd binnenhalen op je club, dan kun je dat met filmpjes doen! Een mooi voorbeeld daarvan is de Voorburgse Rugby Club. "Of je daarmee het verschil maakt, dat weet ik niet", aldus voorzitter Peter Kolthof van VRC. "Maar ik ben wel van mening dat je dat voor die leeftijd gewoon moet doen."

VRC is een jonge club: opgericht in 2015 door een aantal enthousiaste ouders, die merkten dat de rugbysport de wind mee had en die kans aangreep om de rugbysport ook voor de jeugd in Voorburg/Leidschendam toegankelijk te maken. "We zijn inderdaad een ondernemende club, ja. We begonnen met niets en hebben sinds eind vorig jaar een nieuw veld in Leidschendam. Faciliteiten kregen we niet, dus die hebben we zelf verzorgd. We hebben inmiddels zelf een clubhuis gebouwd en gefinancierd."

Alleen jeugdleden

Bij VRC spelen op dit moment ongeveer 150 jeugdleden. Alleen maar jeugd, een bewuste keuze van het clubbestuur. "Met een heel praktische achtergrond", zegt Peter Kolthof. "We zijn een nieuwe club en jonge jeugdleden zijn makkelijker te motiveren om naar een nieuwe club te gaan dan oudere leden, die ergens al met vrienden lid zijn. Daarnaast is rugby ook een studentensport, wat betekent dat het aantal clubs, dat zich met name op senioren richt groot is."

Enthousiaste ouders

In die korte tijd heeft de club dus al 150 jeugdleden geworven. Dat doen ze op allerlei manieren, zowel via de gebruikelijke media (waaronder nieuws websites, regionale en lokale kranten en tv) en rugby-activiteiten (bijvoorbeeld clinics voor scholen en buitenschoolse opvang, vriendjes en vriendinnetjes trainingen), maar ook door middel van filmpjes. "Dat zijn eigenlijk allemaal enthousiaste ouders, die filmpjes maken. Zo ontstond in januari van dit jaar ook ons promotiefilmpje van de VRC Junioren. En we zijn blij dat het aanslaat!"


NOC*NSF 25 jun. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: