Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Energiebesparing: clubs doen goed mee

NOC*NSF26 jun. 2019

De helft van de sportverenigingen met een eigen accommodatie en/of kantine heeft de afgelopen vijf jaar in energiebesparende maatregelen of duurzame energieopwekking geïnvesteerd. Qua verlichting is al veel gedaan, wat duurzame energieopwekking betreft valt er de komende jaren nog wat te verwachten.

Eén van de zaken, die in de Verenigingsmonitor door het Mulier Instituut wordt meegenomen, is het onderwerp duurzaamheid. Daardoor konden er in de Verenigingsmonitor 2018 enkele trends worden gezien.

Het aantal verenigingen met eigen voorzieningen dat investeerde in duurzaamheid is sinds 2016 toegenomen. In 2016 gaf 40 procent van de verenigingen aan de afgelopen jaren energiebesparende maatregelen te hebben genomen. In 2018 was dat 49 procent. Een derde van de verenigingen investeerde in energiebesparende maatregelen. Zowel investeringen in energiebesparende maatregelen als duurzame energieopwekking zijn sinds 2016 gestegen.

Lees hier een overzichtsartikel van de bevindingen van het Mulier Instituut.


NOC*NSF 26 jun. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: