Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vrijwilligersmanagement: maak er een item van!

NOC*NSF04 mrt. 2019

Of je als verenigingsbestuur nu het gevoel hebt dat het allemaal nog wel te behappen valt, of dat je eigenlijk voortdurend op zoek bent naar nieuwe vrijwilligers: het functioneert beter, als je het thema altijd op de bestuursagenda hebt. En dat hoef je niet alleen te doen.

Het vinden van vrijwilligers is binnen alle sportverenigingen wel een punt van aandacht. De ene club heeft écht een groot tekort, bij de andere club zijn het sommige posten, die moeilijk te bemensen zijn. Wat belangrijk is, is dat je als bestuur probeert in kaart te brengen hoe jouw club ervoor staat. Want dan kun je ook actie ondernemen, die het probleem kan oplossen.

Online module

Onlangs heeft de Academie voor Sportkader aan haar bijscholing Vrijwilligersmanagement ook een online module Vrijwilligersmanagement toegevoegd. In een online omgeving kun je zo binnen je bestuur aan de slag met het thema en je laten inspireren door voorbeelden en tips.

Peet Mercus is expert bestuurlijke ontwikkeling bij NOC*NSF en licht toe: "Vrijwilligersmanagement is een thema dat speelt binnen bijna alle sportverenigingen. Naast informatie over werving en behoud, biedt deze module een creatieve aanpak om vrijwilligersmanagement écht te verankeren in de club."

Rotterdammersvoorelkaar

Een ander mooi voorbeeld van een creatieve campagne vind je in Rotterdam. Met hulp van NLvoorelkaar hingen daar in februari overal plakaten die  'Gratis Crossfit' aanbieden. Op die manier werft Rotterdammersvoorelkaar.nl vrijwilligers, die in ruil voor hun aanmelding een gratis sportles mogen volgen.  

Meer informatie en inspiratie over het thema vrijwilligers vind je hier.


NOC*NSF 04 mrt. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: