Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

De Week van het Sportplezier is gestart!

NOC*NSF02 mrt. 2019

De week van 2 tot 10 maart staat in het teken van sportplezier. Een mooi moment om te laten zien hoe leuk jouw sport is! Plezier verhoogt niet alleen de sfeer, maar draagt ook bij aan betrokkenheid binnen je club.

Een prettige, positieve en veilige omgeving waar je optimaal plezier aan sport kunt beleven, dat moet beschikbaar zijn voor iedereen die wil sporten. Sportverenigingen hebben daar dan ook een grote verantwoordelijkheid in. Die omgeving ontstaat echter niet zomaar, die creëer je op de club samen. En in de Week van het Sportplezier staat juist het creëren en behouden van die plezierige sportomgeving centraal.

Het Sportplezier-principe en de Week van het Sportplezier sluiten aan bij het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat (VSK), waarin sportbonden en NOC*NSF in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samenwerkten en waar onlangs een punt achter werd gezet. Omdat het belang van een prettige, veilige sportomgeving blijft onverminderd groot blijft, wordt de stimulering van met veel energie voortgezet onder de noemer Sportplezier. De Week van het Sportplezier is een prima gelegenheid om als sportclub stil te staan bij dit thema.

Gedragscode

Valt er op jouw weleens een onvertogen  woord? Is er wel eens een ouder die iets te fanatiek van leer trekt of een speler die slecht tegen zijn of haar verlies kan en dat uit? Je kunt op jouw club veel doen om de sfeer, samenwerking en onderlinge verdraagzaamheid te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan gedragscodes en de verantwoordelijkheid van alle leden om iemand aan te spreken die duidelijk over de schreef gaat.

Maar ook activiteiten kunnen het verschil maken. Denk aan evenementen om de ouders te betrekken, zoals een ‘ouder-kind’-toernooi. Of bied jeugdleden de mogelijkheid om naar een training vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Deze week, de Week van het Sportplezier, is natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om zoiets te doen! Op www.sportplezier.nl vind je veel goede voorbeelden van verenigingen die activiteiten hebben ondernomen om plezier en de goede sfeer op de club te bevorderen. Sportplezier maken we samen!

 


NOC*NSF 02 mrt. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: