Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rookvrij sportcomplex? Kom zelf in actie en verzamel handtekeningen!

NOC*NSF30 okt. 2018

Afgelopen maandag zetten de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds een nieuwe stap op weg naar een Rookvrije Generatie met lancering van de campagne ‘Rookvrij Kinderspel’. Via het eveneens nieuw gelanceerde platform Rookvrij.nl kun je zelf aangeven dat je het complex van jouw club of openbare sport- en beweegplaats in jouw buurt rookvrij wil maken en daarvoor zo veel mogelijk ‘digitale handtekeningen’ verzamelen.Met deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen en dus ook leden van de vereniging zien of er op hun club en elders in de regio behoefte is aan ‘bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook’, zoals uitgedrukt in een persbericht van de Rookvrije Generatie. Op deze manier kan iedereen persoonlijk een steentje bijdragen aan het voorkomen dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met roken. 

Rookvrije plekken voor kinderen

Het draagvlak in het land is groot voor het zo veel mogelijk rookvrij maken van plekken waar veel kinderen samenkomen. Ruim 8 op de 10 Nederlanders willen dat locaties waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook in het bijzijn van kinderen. En met rookvrij.nl laten de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen, eigenlijk heel eenvoudig is.

“Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden”, aldus Floris Italianer, voorzitter van de Hartstichting en de Alliantie Nederland Rookvrij. “Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren.”

Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid.


NOC*NSF 30 okt. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: