Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Bedank de arbiter in de Week van de Scheidsrechter!

NOC*NSF11 okt. 2018

Het is weer de 'Week van de Scheidsrechter'. Een sportbreed initiatief, waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Want iedereen die regelmatig sport, moppert weleens op de scheidsrechter, maar zonder arbiter kunnen we niet! De Week van de Scheidsrechter is dit jaar van 6 tot en met 14 oktober 2018. Heeft jouw club al iets leuks verzonnen?

Deze week is al sinds 2009 voor sportvereniging dé gelegenheid om de scheidsrechters te bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij zetten zich elke week in om wedstrijden in goede banen te leiden, de goede sfeer te bewaren en zo iedereen optimaal te laten genieten van sport. Dat kan op een leuke of ludieke manier, bijvoorbeeld komend weekend omtrent een wedstrijd.

De KNVB spoorde zijn verenigingen ook weer aan de scheidsrechters in het zonnetje te zetten en zette dat kracht bij door daar ook weer een actie aan te verbinden. Voetbalverenigingen konden ideeën indienen om de scheids te bedanken en de KNVB heeft de leukste plannen beloond met het betalen van (een deel van) de rekening. Plannen varieerden van een aardigheidje voor de scheids (aangeboden door beide teams), tot een mooie foto van het scheidsrechterskorps in de kantine, tot zelfs een nieuw tenue.

Wil je met jouw club komend weekend de scheidsrechter bedanken? Je kunt te werk gaan op basis van de volgende drie stappen:

  • Stem de actie af met je aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
  • Op het veld introduceert de aanvoerder de plannen en wordt de scheidsrechter uitgebreid bedankt met een applaus en het eventueel aanbieden van een aardigheidje.
  • Vergeet niet om (een foto van) dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT, zodat het applaus veel verder reikt dan die ene scheidsrechter.

NOC*NSF 11 okt. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: