Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Team:Fit-on Tour: voor nóg meer gezondere sportkantines

NOC*NSF05 sep. 2018

Een sportvereniging die zelf een kantine beheert, daar kan het bestuur beslissen om met de populaire Team:Fit-aanpak aan de slag te gaan om zo lekkere, gezondere alternatieven op het menu te zetten. Maar wat als jouw sportvereniging een externe exploitant heeft? Ook dan kun je meedoen met Team:Fit. En los van een gezondere sportkantine kun je nu ook nog prijzen winnen!

Gratis aanmelden

Een kantine in eigen beheer is niet voor elke sportclub weggelegd. Zeker bij zwembaden en sporthallen, maar ook bij andere accommodaties, wordt het beheer van de kantine vaak uitbesteed aan een externe exploitant. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze exploitant niet ook gezondere alternatieven op de menukaart wil aanbieden! Team:Fit ondersteunt ook deze exploitanten, met Team:Fit-on Tour. Met als doel dit jaar nog meer sportclubs en -accommodaties op weg te helpen met hun gezondere kantine. Inmiddels doen al ruim 1300 sportclubs en -accommodaties mee!

Wat kun je als clubbestuurder doen

Als jouw bestuur het belang van gezondere voeding ondersteunt, dan kun je dat uiteraard bij de exploitant van de kantine aankaarten. En aanbieden om het te promoten onder je leden. Want door samen die tosti, dat broodje gezond of die banaan aan te bieden naast het huidige aanbod, is het voor de beheerder van de kantine ook eenvoudiger die stap te nemen. Je kunt als club de positieve uitstraling van gezonde voeding als PR gebruiken, zeker ouders vinden dat vaak belangrijk. Ook tegenover andere partners, zoals gemeente of scholen, kan het je club een beter imago opleveren. Maar vooral de leden zelf doe je er een plezier mee!

Gratis aanmelden

Zorg dat de sporthal of het zwembad bij jouw vereniging gratis wordt aangemeld voor Team:Fit-on Tour en maak als dank voor jouw tip kans op mooie prijzen, zoals een sportclinic voor het hele team. Team:Fit informeert dan de eigenaar van de kantine en enthousiasmeert hem of haar over hoe Team:Fit kan helpen een gezonder aanbod op de kaart te zetten.


NOC*NSF 05 sep. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: