Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Werf vrijwilligers 'à la nu'!

NOC*NSF16 aug. 2018

Voor veel verenigingen nadert het nieuwe sportseizoen. Een moment waarop de clubs druk zijn met de voorbereidingen. Zoekt jouw vereniging ook naar die nieuwe generatie vrijwilligers? Probeer het dan eens de vernieuwende wervingscampagne #talentvoorjouwclub!

Binnen veel besturen hoor je kreten dat ‘vrijwilligers zich niet melden’ of dat ‘de leden geen verantwoordelijkheid willen nemen’ of dat ‘ze er simpelweg niet zijn’. Dat hoeft niet zo te zijn! Het kan ook betekenen dat je, om een nieuwe (jongere) doelgroep te bereiken met de vraag of ze vrijwilliger/bestuurder willen worden, je ook de taal van deze doelgroep moet spreken en je boodschap en wervingskanalen hierop aan moet passen. Misschien dat het dan veel beter lukt!

#talentvoorjouwclub

Afgelopen jaar hebben de KNVB en NOC*NSF gezamenlijk een effectieve, moderne en frisse wervingscampagne gemaakt. Dit is een doe-het-zelf wervingscampagne voor verenigingen. Het filmpje is generiek van inhoud en verder ook helemaal merkloos. De vereniging kan dit via de eigen Facebook- of Instagram-account delen met de eigen volgers. Op die manier kan het prima onderdeel zijn van een eigen campagne. Algemene insteek is: ‘wat is jouw talent voor de club’? De campagne streeft heel bewust naar een positieve insteek en wil de boodschap ‘we hebben vrijwilligers nodig want anders valt de club om’, vermijden.

Veel grotere vijver

We hebben in de pilotfase gezien dat het delen van het filmpje, ondersteund met posters (in de kantine bijvoorbeeld) en GIF-jes (via twitter bijvoorbeeld), veel interactie oplevert. Een vereniging kan via 700 volgers (mensen die direct de Facebook-pagina van de verenigingen volgen) zo ongeveer 10.000 views van het filmpje genereren. Zo vist de vereniging in een veel grotere vijver bij de zoektocht naar vrijwilligers. De verenigingen kwamen in contact met potentiële vrijwilligers die ze anders nooit gevonden zouden hebben. Zelfs (nog)niet-leden dienden zich als geïnteresseerden aan!

Probeer het ook!

Wil je met jouw club ook aan de slag met de nieuwe campagne? Ga dan naar de website www.sport.nl/talentvoorjouwclub, daar vind je alle informatie. Je vindt er ook een (.zip) map die is te downloaden, hierin staat al het materiaal inclusief handleidingen voor de vereniging.

Talent voor jouw club!

Mooie voorbeelden

Lees hoe enkele verenigingen en bonden het al gebruiken:


NOC*NSF 16 aug. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: