Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Schaakclubs zetten hun deuren open

NOC*NSF15 aug. 2018

Alle sportverenigingen in Nederland worden uitgenodigd om tijdens de Nationale Sportweek te laten zien hoe gaaf hun sport is. Dat geldt ook voor de schaakverenigingen. De schaakbond KNSB geeft de clubs daarbij nog een extra duwtje in de rug met een mooi promotiepakket. Inmiddels hebben al ruim 60 schaakclubs het pakket aangevraagd.

Afgezien van de Nationale Sportweek (15-29 september) en de AH Sport Actie (15-30 september) hebben schaakclubs namelijk ook in oktober nog een moment, waarop schaken in de belangstelling kan worden gezet, namelijk het Global Chess Festival, oftewel de wereldschaakdag (13 oktober).

Om deze acties te ondersteunen kunnen verenigingen een gratis promotiepakket afnemen bij de KNSB. Dit jaar bestaat het promotiepakket uit een nieuwe flyer met twee puzzels (makkelijk en moeilijk) en A3 posters van de schaakambassadeurs Nick Schilder en Anish Giri. Op de flyers staat een prijsvraag die t/m 31 december 2018 kan worden ingestuurd. En dan zit er nog een kwartetspel in het pakket met bijna alle schaakkampioenen van Nederland in 2017.

Kwartetspel

Dat kwartetspel geeft de KNSB dit jaar voor de tweede keer uit. Dit jaar zorgde de voorkant van het spel nog voor een beetje commotie vanwege de cartoon die erop stond. Directeur KNSB Dharma Tjiam legt uit: "Ja, zonder uitleg is dat wellicht ook een beetje moeilijk te begrijpen. De cartoon laat een scène zien uit een documentaire, die vorig jaar zomer op tv te zien was. Die ging over de schaakfamilie Van Foreest en over de plek die schaken in die familie inneemt. Jorden van Foreest werd in die documentaire samen met zijn vriendin zittend op bed geïnterviewd. That's all, maar we hebben wel meer vragen gekregen over dit plaatje!"

Volop ondersteuning

Tjiam hoopt dat de schaakclubs in Nederland dit najaar weer massaal hun deuren openen voor het publiek en actief de sport promoten, bijvoorbeeld met het organiseren een open toernooi, training of simultaan. "De sites van de verschillende acties bieden clubs allerlei ondersteunende materialen en concepten en zij geven tips hoe je het kunt aanpakken. Ook de meeste gemeenten bieden tijdens de sportweek speciale faciliteiten. We hopen dat we met onze aanvullende promotiematerialen nog nét wat meer clubs kunnen enthousiasmeren."

Global Chess Festival

De site van het Global Chess festival biedt een wereldkaart waarop je als stad kunt aangeven of er iets met schaken wordt georganiseerd op 13 oktober. Tevens geeft de site vele mooie verhalen over schaken met Judith Polgar als het boegbeeld van het festival. De KNSB zal tijdens het Huttontoernooi in Roosendaal in dit kader een activiteit met schoolschaken als thema organiseren. Met de #chessconnectsus kun je je activiteit onder de aandacht brengen.

Kijk op de pagina van de schaakbond met een overzicht van deze acties voor meer informatie. Bestellers voor maandag 28 augustus, gaan mee in de zending van vrijdag 1 september en hebben het dan 5 of 6 september in huis.


NOC*NSF 15 aug. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: