Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Meet de gezondheid van jouw club!

NOC*NSF22 aug. 2018

Data worden in onze samenleving steeds belangrijker. Gegevens verzamelen helpt je om te zien hoe je ervoor staat. Dat is ook waarom clubmetingen.nl is opgericht. Met de website clubmetingen.nl krijg je inzicht in je eigen sportclub en zamel je tegelijkertijd geld in voor je club.

Clubmetingen.nl is een initiatief van NOC*NSF en sportbonden. Het doel van Clubmetingen.nl is sportclubs meer inzicht geven in hun club. Richard Kaper, manager Sportparticipatie NOC*NSF: "Bij deelname aan Clubmetingen snijdt het mes aan twee kanten: aan de ene kant heb je direct inzicht in de verbeterpunten bij je eigen club en aan de andere kant draag je bij aan de verbetering van het totale sportlandschap in Nederland. Je geeft ons het inzicht in wat gaat goed en wat niet.”

Als sportclub vul je twee quick scans in en word je daarna één keer per kwartaal benaderd om een enquête in te vullen. Zo kun je zien wat de veranderingen zijn die jouw sportclub doormaakt op het gebied van onder andere beleid en cultuur of de mate van openheid.

Vragenlijsten

Er zijn twee quick scans in te vullen en daarnaast verschillende vragen per thema:

  • Basis op orde - hoe sterk is jouw sportclub?
  • Open en ondernemend - Is jouw sportclub een open club?
  • Aanvullende vragenlijst op themaverdieping - thema’s zoals beleid, financiën, accommodaties, leden

Wat heeft mijn club eraan?

De voordelen voor jouw sportclub zijn: 

  • Binnen 15 minuten heb je inzicht in hoeverre de basis van jouw sportclub op orde is.
  • Binnen 10 minuten zie je hoe open en ondernemend jouw sportclub is.
  • Zie hoe jouw sportclub scoort ten opzichte van andere sportclubs in Nederland.
  • Jaarlijks inzicht in de ontwikkelingen/vorderingen van je sportclub.

De informatie over jouw sportclub kan, na jouw toestemming, worden ingezien door de sportbond of de gemeente van jouw club. Het gaat hierbij uitsluitend om informatie over de sportclub en niet over persoonsgegevens. Zij gebruiken deze informatie om ondersteuning te bieden in de ontwikkeling van sportclubs en samen een bijdrage te leveren aan de sport in Nederland.

Verdien geld met Clubdoel.nl

Clubdoel.nl is de communitypagina voor sportaanbieders in Nederland. Dit is een online platform waarin bestuurders een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de sport in Nederland. Daarnaast is dit platform bedoeld om in contact te komen met andere sportaanbieders en om via Clubdoel.nl geld te genereren voor jouw club.

Wat is de community

De community is een initiatief van NOC*NSF, sportbonden en brancheorganisaties betrokken bij sportaanbieders in Nederland. Aanmelden voor de community houdt in dat je deelneemt aan een onderzoek namens jouw sportorganisatie. Deze deelname houdt in dat je een online vragenlijst invult, wat gemiddeld ongeveer 30 minuten tijd in beslag neemt. Onderwerpen die aan bod komen richten zich op zaken als accommodatie, beleid, financiën, sportaanbod, kader en samenwerking. Deze informatie is voor onder meer sportbonden, brancheorganisaties en lokale verenigingsondersteuners belangrijk om de sport in Nederland zo goed mogelijk te organiseren.

Via Clubdoel.nl kun je jouw leden activeren om deel te nemen aan diverse onderzoeken. Via deze website sparen de leden door het deelnemen aan online onderzoeken voor diverse doelen die zij zelf kunnen aandragen. Denk hierbij aan nieuwe sportmaterialen of misschien zelfs het opknappen van de kantine!

Aanmelden?

Klik op deze link om naar de homepage te gaan, en klik op 'registreren'. Tijdens de aanmelding zullen er een aantal korte vragen gesteld worden. Nadat je je aanmelding bevestigd hebt zal er automatisch een e-mail verzonden worden zodat je deel kunt nemen aan de vragenlijst.

Clubdoel

Clubdoel is een initiatief ondersteund door NOC*NSF om verenigingen de mogelijkheid te geven op een leuke en laagdrempelige manier extra geld in te zamelen voor de vereniging. Bestuurders die zich hebben ingeschreven op Clubmetingen sparen ook mee! Na afloop van deelname aan elke enquête van NOC*NSF krijgt men een vergoeding die wordt toegevoegd aan het saldo van de vereniging op www.clubdoel.nl.


NOC*NSF 22 aug. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: