Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hou het koel in je kantine!

NOC*NSF01 aug. 2018

Met de warmte waar Nederland op dit moment mee te maken heeft, is extra aandacht voor je sporters belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat het sporten bij dit warme weer verantwoord blijft? We haalden een paar tips voor een gezondere sportkantine op bij Team:Fit.

Sporten met warm weer kan, maar je moet wel wat extra maatregelen nemen. Met name bij de jeugd is het belangrijk dat je enkele maatregelen neemt, zoals extra drinkpauzes tijdens trainingen. En ook in de kantine kun je inspelen op het warme weer.

Ruimschoots water

Veel drinken is belangrijk met het warme weer. Vóór, tijdens en na de training moet er goed gedronken worden. Zorg in elk geval ervoor dat je ruimschoots water aanbiedt in je kantine. Zet bijvoorbeeld op meerdere plekken kannen met water neer. Of probeer eens water met een smaakje, zoals water met citroen en munt.

Alcohol

Pas op met het schenken van alcoholhoudende drank. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam, en dat is in combinatie met veel transpireren gevaarlijk. Bied sporters, die na afloop toch een biertje willen drinken in je kantine, ook een glas water aan.

Gezondere sportkantine

De vette snacks vinden met dit warme weer wat minder aftrek. Misschien een goed moment om te overwegen wat meer gezonde producten aan te bieden in je kantine? Team:Fit helpt je daar graag bij!

Recepten

Zo maar een greep uit wat lekkere recepten voor als het warm is, die je op hun website kunt vinden:

Ruim 1300 sportverenigingen in Nederland doen al mee met Team:Fit of Lekker Bezig van de KNVB. Grijp je kans om daar nu bij aan te haken!

 

Foto: Flickr (cc): Water Experts


NOC*NSF 01 aug. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: