Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Green Deal Sportvelden: praat mee over oplossingen via Innovatienetwerk

NOC*NSF22 aug. 2018

Sportverenigingen met natuurgras en zeker golfbanen kennen hem wel: de Green Deal. De overheid ziet erop toe dat er binnen afzienbare tijd geen gewasbeschermingsmiddelen meer worden gebruikt. Met de Green Deal Sportvelden heeft een aantal partijen, waaronder de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), NOC*NSF, NGF en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de handen ineengeslagen om te zorgen dat er in 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen meer worden gebruikt. Verenigingen hebben vast ook ideeën over hoe dit te bereiken. In het Innovatienetwerk kunnen die ideeën worden gedeeld.

Want bruikbare ideeën of praktijkvoorbeelden die andere partijen weer kunnen helpen, zijn vast niet voorbehouden aan de organisaties die de GDS ondertekenden. Het platform biedt je ook de kans om ervaringen met collega’s te delen om zo stap voor stap te verbeteren op dit terrein. Want het uitfaseren en uiteindelijk doen verdwijnen van gewasbeschermingsmiddelen kan alleen als de beste ideeën worden gedeeld.

Het in het leven roepen van het innovatieplatform is geen middel voor de partijen in de GDS om onderzoeken en innovaties te delen. Met het platform wordt vooral kennisdeling over bijvoorbeeld goede, vernieuwende methoden en ontwikkelingen gefaciliteerd en zo innovatie versneld. Het biedt ook de mogelijkheid om samen good of best practices en erkende tools te ontwikkelen voor verantwoord onderhoud van sportvelden.

Wil jij met jouw vereniging meedenken? Meld je dan vooral gratis aan op de website van het innovatienetwerk. De enige verlangde tegenprestatie is actieve deelname. Dus kom in de toekomst naar bijeenkomst over onderhoud en beheer van sportvelden!


NOC*NSF 22 aug. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: