Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

De AH Sportactie, tennisclubs maakten er een groot feest van!

NOC*NSF27 aug. 2018

In september is het weer zo ver, dan staat wederom de AH Sportactie op het programma. Klanten kunnen tussen 17 en 30 september bij boodschappen sportcredits sparen en deze verzilveren door deelname aan een sportactiviteit op een vereniging in de buurt te boeken. Zo kan iedereen met sportcredits gratis een sport proberen en de sfeer op een club proeven. De actie, die samenvalt met de Nationale Sportweek, is een geweldige manier om leden te werven! Onder meer een aantal tennisverenigingen ondervond dat vorig jaar al, zoals TV Boskoop en TV Pim Mulier.

Als club aanhaken is niet moeilijk. Maak een profiel aan op Clubprofiel.nl, meld je vereniging aan via AHSportactie.nl en bedenk welke activiteit jij met je vereniging wil aanbieden. Dat kan van alles zijn. Een proefles, een clinic, een gelegenheid om vrij te spelen, noem maar op. Denk er met jouw leden over na en meldt de activiteiten voor 17 september aan. En zoek, indien mogelijk, ook contact met de Albert Heijn bij jou in de buurt. Wellicht kun je samenwerken om jouw sport en club in de winkel te promoten.

Clinics bij Boskoop

Bij TV Boskoop konden geïnteresseerden in september met de AH Sportactie deelname aan een van de clinics boeken. Of ze konden vrij spelen. De clinics, die ook toegankelijk waren voor nieuwe leden, werden georganiseerd op drie dagen in het najaar, samen met Tennisschool 2R-Sports. “De mensen die zich hadden aangemeld, hebben we een persoonlijke email gestuurd”, blikt Eveline Kip van Boskoop terug. “Wij vonden het handig om te weten of en hoeveel ervaring de spelers hadden, maar ook of zij zelf een racket hadden, dat soort dingen.”

Mails en persoonlijk ontvangst

Enkele dagen voor de activiteit ontvingen de deelnemers in een mail nog wat praktische informatie, zoals een routebeschrijving. Bij aankomst werden ze verwelkomd door een bestuurslid van de club en kregen ze een welkomstdrankje, een consumptiebon en een flyer met een aantrekkelijke aanbieding: 15 procent korting op een lidmaatschap. En dezelfde ontvangst wachtte de deelnemers aan het vrij spelen. Na afloop van de derde clinic werden de spelers getrakteerd op een mooie demo-wedstrijd, de damesenkelfinale van de clubkampioenschappen in de hoogste categorie.

“De clinics vielen erg in de smaak”, concludeert Kip. “Zowel bij de potentiële als de nieuwe leden. In totaal deden bijna zestig mensen mee aan de clinics, waarvan 32 via de AH-actie. Daarnaast werd op 12 momenten vrij gespeeld. Voor veel deelnemers was het gewoon leuk om (weer) eens te tennissen, maar we hebben er ook zeker nieuwe leden aan over gehouden.”

TV Pim Mulier in Haarlem ging vorig jaar ook actief aan de slag om de AH Sportactie te benutten. De club bood bezoekers verschillende manieren om op de vereniging én de tennissport te ervaren. Zo konden geïnteresseerden onder meer meedoen aan een clinic, vrij spelen, een tossavond en een toernooitje.

Op Centrecourt.nl, platform van de KNLTB voor clubbestuurders en tennisleraren, staat het hele verhaal over de activiteiten van deze clubs tijdens de AH Sportacties. Daar lees je onder meer dat gratis activiteiten bij TV Pim Mulier erg populair waren!

Lees het artikel op centrecourt.nl


NOC*NSF 27 aug. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: