Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Update privacywet: meer veelgestelde vragen, nieuw model-geheimhoudingsverklaring

NOC*NSF14 mei 2018

Het komt nu echt snel dichterbij, de inwerkingtreding van de AVG, de nieuwe privacywet. Op 25 mei is het zo ver, dus heb je nog niet goed op een rij wat je daarvoor moet regelen, maak dan vooral gebruik van het stappenplan speciaal voor sportverenigingen en ga aan de slag. En omdat ook de informatie en voorlichting over de AVG steeds beter en uitgebreider wordt, is er nu een update van het al beschikbare Q&A-document en een nieuwe model-geheimhoudingsverklaring beschikbaar.

Alle sportverenigingen kunnen gebruikmaken van het stappenplan. Een login kun je aanvragen via jouw sportbond. Het uitgebreide Q&A-document werd zeer recent al onder de aandacht gebracht in een artikel hier op Sport.nl/Voorclubs. De nu beschikbare aanvulling op dit document is gebaseerd op vragen die de afgelopen weken veel naar voren kwamen. Zo hadden clubs veel vragen over de verwerkingsovereenkomst.

De praktijk leert overigens ook dat sportclubs veel vragen hebben over het gebruik van foto’s op hun website. Wat mag straks wel en wat mag niet? Belangrijk is vooral dat teamfoto’s en aanverwanten zeker gebruikt mogen worden, als er maar toestemming is gevraagd aan de leden. Veel maatregelen aangaande de nieuwe privacywet draaien overigens om toestemming van gebruik en zorgvuldige behandeling van persoonlijk informatie. De stichting AVG voor Sportverenigingen legde onlangs hier op Sport.nl/Voorclubs nog uit waarom elke club aan het werk moet om dit goed te regelen.

En het te gebruiken model voor een geheimhoudingsverklaring die je door werknemers en vrijwilligers op jouw club kunt laten ondertekenen, is dus op een aantal punten gewijzigd. Maak vooral gebruik van de nieuwe versie. Deze meest recente editie is ook verwerkt in het stappenplan.


NOC*NSF 14 mei 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: