Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ook Helmond host city Nationale Sportweek

NOC*NSF31 mei 2018

Helmond wordt één van de host cities van de Nationale Sportweek 2018. De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018 en overlapt daarmee met de Europese Week van de Sport. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert.

‘Groot compliment’

“Dat Helmond is uitgekozen door NOC*NSF zegt alles over hoe wij in onze stad bezig zijn met sport en bewegen”, zegt wethouder Sport van de gemeente Helmond, Frans Stienen. “Dat is een groot compliment aan alle Helmondse sportorganisaties en -verenigingen! Gaststad zijn geeft weer een extra impuls. De sportweek wordt daardoor namelijk groter van opzet. Dat geeft nog meer inwoners de kans om kennis te maken met en geïnspireerd te raken door sport en beweging in onze stad.”

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF, toont zich eveneens heel blij met de bekendmaking van Helmond als host city: “Sport is passie, sport is gezond en sport zorgt voor vriendschap en respect. Op dit moment sporten al 10 miljoen Nederlanders elke week en wij zijn er van overtuigd dat nog veel meer Nederlanders kunnen genieten van zelf sporten en bewegen. Daarom organiseren we jaarlijks de Nationale Sportweek. We zijn blij dat Helmond als host city van de Nationale Sportweek zich hier actief voor inzet.”

Vijf host cities

In voorgaande jaren was er altijd één host city van de Nationale Sportweek, maar om tijdens het jubileumjaar maximaal de kracht van een nationale campagne te benadrukken, bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met vijf host cities. Helmond is na Groningen en Deventer de derde stad die zich host city mag noemen.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Let’s be #BeActive !


NOC*NSF 31 mei 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: