Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Plezier op de sportclub centraal in Week van het Sportplezier!

NOC*NSF02 mrt. 2018

Leden die niet meer met plezier sporten, haken een keer af. Bovendien moet iedereen die naar de club komt, kunnen vertrouwen op een veilige en prettige sportomgeving. In de Week van het Sportplezier, die zaterdag 3 maart van start gaat, wordt nog eens extra de aandacht gevestigd op een prettige sfeer en leuke activiteiten op de club om plezier te bevorderen. Want of je nu clublid, bestuurder, vrijwilliger of ouder bent, genieten van sport op de club begint bij plezier hebben!


Sportplezier kun je op de club bevorderen door activiteiten te organiseren die het plezier in sport een extra impuls geven. Bedenk bijvoorbeeld een evenement waarbij jeugdleden ook vriendjes en vriendinnetjes mogen meenemen. Zo kan het ook nog eens heel waardevol zijn op het gebied van ledenwerving! Op Sportplezier.nl vind je legio voorbeelden van clubs die op dit vlak al leuke activiteiten ondernamen.

Maar plezier op de club heeft natuurlijk ook alles te maken met het stimuleren van positief gedrag en het zoveel mogelijk voorkomen en ontmoedigen van negatieve uitingen zoals onsportief gedrag, schelden en ruzies en in enkele gevallen fysiek geweld. Op Sportplezier.nl staan ook allerlei voorbeelden, tips en advies om de goede sfeer op de club te bewaren door positief gedrag te bevorderen en negatieve uitingen tegen te gaan. Uit alle goede voorbeelden blijkt ook dat met veel inzet binnen dit thema goede resultaten zijn te boeken. Want Sportplezier kun je maken!

Ook sportbonden hebben nagedacht over activiteiten tijdens de Week van het Sportplezier. Lees bijvoorbeeld eens over de plannen en inspiratie van de volleybal- (NEVOBO) en de korfbalbond (KNKV).


NOC*NSF 02 mrt. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: