Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Goud en zilver voor vier kantines van zwembaden in JOGG-gemeente Rotterdam

NOC*NSF14 mrt. 2018

De omgeving voor kinderen en jongeren in Rotterdam is weer een stuk gezonder geworden. In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) hebben de gemeente Rotterdam en het Sportbedrijf Rotterdam het assortiment van de kantines van vier zwembaden aangepast. Zaterdag 10 maart ontvingen de locaties hiervoor de officiële Team:Fit-certificaten. De zwembaden Afrikaanderplein en Overschie en Sportcentrum de Rozenburcht ontvingen het gouden certificaat en Zwembad IJsselmonde heeft nu een ‘zilveren’ kantine.

Team:Fit is het landelijke initiatief van JOGG om sportkantines in Nederland gezonder te maken. Team:Fit biedt ondersteuning en informatie over het gezonder maken van het aanbod in de kantine en hoe je dat praktisch aan kunt pakken met een goede kans op succes. Bovendien vind je op de website van Team:Fit veel best practices van verenigingen die al stappen hebben ondernomen om tot een gezonder aanbod in de kantine te komen. In de filosofie van Team:Fit kunnen sportclubs uiteindelijk drie niveaus van gezondheid in de kantine bereiken: goud, zilver en brons.

‘Gezonde keuze stimuleren’


“We streven ernaar om kinderen en jongeren op te laten groeien in een omgeving waarin de gezonde keus de makkelijkste keus is. Daarom ben ik heel blij om te zien dat op steeds meer plekken waar kinderen zo veel tijd doorbrengen, de gezonde keus gestimuleerd wordt!”, aldus Marjon Bachra, directeur van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Rotterdam geeft goede voorbeeld


De horeca van de genoemde locaties van het Sportbedrijf Rotterdam voldoen  nu aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. “Als gemeente Rotterdam geven we het goede voorbeeld”, aldus Wethouder Sport in Rotterdam, Adriaan Visser. “We zijn bezig het productenaanbod op nog meer locaties gezonder te maken. We dagen andere aanbieders in de stad uit dit gezonde voorbeeld te volgen.”

Samen optrekken

Via gemeentelijke sportaccommodaties of zwembaden kunnen gemeenten zelf een gezondere omgeving stimuleren. “JOGG-gemeente Rotterdam is een mooi voorbeeld van hoe een gemeente haar steentje kan bijdragen aan het bevorderen van een gezonde sportomgeving voor jongeren”, zegt Marjon Bachra. “We moedigen elke JOGG-gemeente aan om net als Rotterdam met de accommodaties aan de slag te gaan. Alleen door samen op te trekken, kunnen we de omgeving waarin jongeren opgroeien gezonder maken.”


NOC*NSF 14 mrt. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: