Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

JOGG organiseert week voor de gezonde jeugd: doet jouw club ook mee?

NOC*NSF13 feb. 2018

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Het zijn de letterlijke woorden van Jongeren Op Gezond Gewicht en is volgens deze organisatie dé reden dat jongeren actief moeten worden bewogen om gezonder te leven. En om alle campagnes in dit teken nog eens extra kracht bij te zetten, wordt tussen 5 en 10 maart, midden in de campagne voor gemeenteraadsverkiezingen, de week voor de Gezonde Jeugd georganiseerd.

Want om jongeren in beweging en aan gezonde(re) voeding te krijgen, is lokaal beleid essentieel. En daarin is natuurlijk een belangrijke rol weggelegd voor onder meer de gemeentes, scholen, buurtsportcoaches en sportclubs.

Thema’s

Vanaf dinsdag 6 maart staat elke dag een ander campagnethema met betrekking tot een gezonde leefstijl voor de jeugd centraal. Achtereenvolgens zijn dat schoolomgeving, buurt, media, thuis en sport & vrije tijd. Zeker laatstgenoemd thema biedt alle mogelijkheid om leuke en aantrekkelijke sportactiviteiten te organiseren. Clubs die dat op hun eigen terrein doen, kunnen zo bovendien in één keer een groot aantal potentiële nieuwe leden op hun park verwelkomen! Ook is de laatste campagnedag dé dag om Team:Fit centraal te stellen. Team:Fit is het initiatief vanuit JOGG om sportclubs en vooral sportkantines te helpen met de beschikbaarheid van een gezond(er) aanbod.

Word actief!

JOGG hoopt op haar beurt gedurende de campagneweek voor de gezonde jeugd zo veel mogelijk landelijke media-aandacht voor haar organisatie en voor al het werk dat JOGG-professionals en partners lokaal verzetten, te genereren. In alle JOGG-gemeentes en -regio’s worden in de campagneweek ook dagelijks vanuit JOGG-gecoördineerde activiteiten georganiseerd. Ben je met jouw club gevestigd in een JOGG-gemeente, informeer dan vooral bij de gemeente naar de plannen en de mogelijkheden om aan te haken bij initiatieven.

Campagnewebsite

Maar ook als jouw gemeente geen JOGG-predicaat heeft, zijn er mogelijkheden. Misschien wil je sowieso iets organiseren in het teken van gezondheid bij de jeugd of kun je jouw gemeente aansporen om actief te worden. Op www.weekvoordegezondejeugd.nl vind je alle informatie over de campagneweek, waaronder een perstoolkit en promotiemateriaal. En ga je aan de slag met dit thema, laat dan ook van je horen via social media en gebruik daarbij vooral de hashtag #wvdgj.


NOC*NSF 13 feb. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: