Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

VWS verhoogt subsidiebedrag voor verduurzaming accommodatie met 2 miljoen

NOC*NSF21 feb. 2018

Twee weken geleden werd hier op Sport.nl/Voorclubs nog gemeld dat op basis van aanvragen het totaal beschikbare subsidiebedrag vanuit het ministerie van VWS voor verduurzaming van sportaccommodaties, zo goed als bereikt was. Omdat net als vorige jaren de jaarlijkse limiet van zes miljoen euro al zo snel naderde, heeft VWS besloten het budget voor 2018 te verhogen. Voor de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties is vanaf 19 februari geen zes, maar acht miljoen euro beschikbaar.

Dat betekent dat sportclubs die nu bij de RVO een aanvraag indienen voor subsidie voor maatregelen ter verduurzaming van de accommodatie, nog een reële kans maken om dit jaar een subsidiebedrag te ontvangen. Verduurzaming van de accommodatie vraagt een investering, maar betekent in veel gevalle  op termijn een aanzienlijke besparing op de energierekening. En er zijn manieren om steun te krijgen bij het financieren van de investering. Bovendien kunnen ook relatief kleine duurzaamheidsmaatregelen al veel opleveren. In het eerdere artikel over de duurzaamheidsregeling, wordt dieper op deze zaken ingegaan.

Zonnepanelen populairst

Naast de bekendmaking van verhoging van het totale subsidiebedrag, meldt de RVO dat tot nu toe de meeste aanvragen van 2018 betrekking hebben op zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking, sportverlichting en binnenverlichting. De grootste groep aanvragers zijn de voetbalclubs, gevolgd door respectievelijk tennis- en hockeyclubs. Deze drie sporten voerden in 2017 in dezelfde volgorde de ranglijst aan.


NOC*NSF 21 feb. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: