Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Doe een klus en werf vrijwilligers met NLdoet!

NOC*NSF20 feb. 2018

Op 9 en 10 maart is het weer zo ver, dan steekt Nederland de handen uit de mouwen in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook jouw sportclub kan aan de slag om een klus te klaren die de club zelf weer ten goede komt. En juist omdat alles draait om de inzet van vrijwilligers, is het ook een ideale gelegenheid om nieuwe vrijwilligers te werven! Weet je welke klus op jouw club nodig moet worden gedaan, meld deze dan direct aan op de website van NLdoet.

NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds, wil iedereen in Nederland aansporen op zijn minst enkele uren in werk te investeren ten behoeve van de maatschappij. En een sportclub is dan natuurlijk een prima plek! Het clubhuis schilderen, bomen snoeien, een grote schoonmaak houden, het complex klaarmaken voor de zomer, het zijn allemaal klussen die gedaan moeten worden.

Klus aanmelden

NLdoet wil uitdragen dat vrijwilligers het kloppend hart zijn van veel sociale initiatieven en dat geldt natuurlijk ook voor de Nederlandse sportclubs. NLdoet is dan ook een uitstekende gelegenheid om nieuwe vrijwilligers te zoeken die concreet iets voor de club kunnen betekenen. Elke vereniging kan immers gemotiveerde vrijwilligers gebruiken. Benut daarom zeker de bekendheid en de landelijke campagne omtrent NLdoet om vrijwilligers te werven en jouw club en klus(sen) in de schijnwerpers te zetten. Vergeet daarvoor niet communicatiemiddelen als de clubwebsite, sociale media en email te gebruiken.

Bovendien kunnen geïnteresseerden die in het teken NLdoet aan de slag gaan, op 9 en 10 maart zelf ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is, waardoor ze zich in de toekomst wellicht vaker willen inzetten. Weet je welke klus je met jouw club wil aanpakken? Meld deze dan direct aan! Dat doe je door eerst een account aan te maken op Mijn Oranje Fonds en vervolgens de klus aan te melden. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen op hun beurt weer een klus zoeken met de zoekfunctie op de homepage.

Let op je verzekering

De verzekering van iedereen die meedoet aan NLdoet, van klusaanbieder tot klusser, is de verantwoordelijkheid van de klusaanbieder. De meeste organisaties hebben al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers maar het is wel even nuttig om na te gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens NLdoet!


NOC*NSF 20 feb. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: