Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportdeelname Index november blijft gelijk, maar jongeren sporten meer

NOC*NSF26 jan. 2018

De maandelijkse NOC*NSF Sportdeelname Index laat over november 2017 nauwelijks afwijkingen zien ten opzichte van een maand eerder. Het indexcijfer dat de mate van sportdeelname onder de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt (4x of meer sporten per maand, 5 t/m 80 jaar) was in november 188. De sportdeelname onder de jeugd tussen de 5 en de 18 jaar steeg in november wel significant.

Het indexcijfer onder de jeugd was in oktober van 2017 nog 136, maar een maand later was het een indrukwekkende 189. Dat betekent dat in de leeftijdscategorie tussen de 5 en de 18 jaar in november maar liefst 84 procent minimaal vier keer per maand sportte. Dat percentage komt overeen met 2,3 miljoen sportende jongeren. De grootste stijgers onder de jeugd in vergelijking met november een jaar eerder zijn volleybal/beachvolleybal, judo en tennis/rolstoeltennis.

Voor de gehele bevolking geldt dat ten opzichte van november een jaar eerder vooral wandelen en wielrennen/toerfietsen stijgers zijn, met respectievelijk 320.000 en 210.000 meer beoefenaars. Nummer drie op dit lijstje is opvallend genoeg tennis/rolstoeltennis. In die sport vertoont een vergelijking van november 2016 en november 2017 een toename van 160.000 beoefenaars.

Op zoek naar meer informatie? Op de website van NOC*NSF kun je de hele rapportage van november 2017 downloaden.


NOC*NSF 26 jan. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: